|

İdeolojiyi değil toplumu yazdı

37.İstanbul Kitap Fuarı’nın onur konuğu Selim İleri, adına düzenlenen özel bir panelde konuşuldu. Doğan Hızlan, “Toplumu yazmak, belli bir ideolojinin, inancın tekelinde değildir. Selim’i hiçbir zaman ideolojik bazı ölçütlerle değerlendirmedim” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 12/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 15:08 - 3/07/2023 Pazartesi
Yeni Şafak
37. İstanbul Kitap Fuarı’nda onur yazarı Selim İleri’nin konuşulduğu bir etkinlik düzenlendi.
37. İstanbul Kitap Fuarı’nda onur yazarı Selim İleri’nin konuşulduğu bir etkinlik düzenlendi.

Cumartesi günü kapılarını açan 37. İstanbul Kitap Fuarı’nda onur yazarı Selim İleri’nin konuşulduğu bir etkinlik düzenlendi. “Selim İleri Edebiyatı” başlıklı panelde, Doğan Hızlan, Beşir Ayvazoğlu, Faruk Şüyün, Gül İrepoğlu ve Ayşe Sarısayın Selim İleri’yi anlattı.

UNUTULMUŞLARIN YAZARI

Hızlan, Selim İleri’nin terk edilmişlerin, unutulmuşların, yazarı olduğunu anlatarak, şunları kaydetti: “Toplumu yazmak, belli bir ideolojinin, inancın tekelinde değildir hiç şüphesiz. Çünkü toplumumuzun nereden nereye geldiğini, cumhuriyet öncesinden buraya hangi aşamalardan geçtiğini, bir Selim İleri inceleyicisi fark etmelidir. O yüzden de ben Selim’i hiçbir zaman ideolojik bazı ölçütlerle değerlendirmedim.”

Beşir Ayvazoğlu ise İleri’nin Türk edebiyatına çok sayıda eser kazandırdığına dikkati çekerek, “İstanbul, Selim İleri’nin şehri. Doğma büyüme İstanbullu olduğu için şanslı olanlardan” dedi. Gül İrepoğlu, Faruk Şüyün ve Ayşe Sarısayın da bir yazar ve dost olarak Selim İleri’yi anlattı.



#Selim İleri
#Ayşe Sarısayın
#Gül İrepoğlu
#Faruk Şüyün
5 yıl önce