|

İETT'den şehitler için 'vefa durağı'

İETT, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan kahramanlarımızın anısına bazı durakların isimlerini değiştirdi. İlk olarak Topkapı Metrobüs Durağı'na Yeni Şafak Foto Muhabiri Mustafa Cambaz'ın adını veren İETT, vefa durağı uygulamasını 53 durakla devam ettirdi FETÖ'ye ait okullarla anılan durakların ismi de değiştirilerek bazılarına şehitlerimizin ismi verildi. Fatih Üniversitesi Durağı Ankara'da şehit edildiği halde Şehit Ömer Halisdemir olarak değiştirildi.

Yeni Şafak
12:01 - 19/08/2016 Cuma
Güncelleme: 13:22 - 19/08/2016 Cuma
Yeni Şafak
Üsküdar, Ümraniye, Ataşehir, Beykoz, Sultanbeyli, Kartal, Kadıköy, Pendik, Tuzla, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Avcılar, Zeytinburnu, ve Çekmeköy ilçelerinde birçok durağın adı değişti.
Üsküdar, Ümraniye, Ataşehir, Beykoz, Sultanbeyli, Kartal, Kadıköy, Pendik, Tuzla, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Avcılar, Zeytinburnu, ve Çekmeköy ilçelerinde birçok durağın adı değişti.

İETT, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan kahramanlarımızın anısına bazı durakların isimlerini değiştirdi. Darbe girişiminin hemen sonrasında ilk olarak Topkapı Metrobüs Durağının ismi Şehit Mustafa Cambaz Durağı olarak değiştirilmişti. Hayata geçirdiği vefa durağı uygulamasını sürdüren İETT, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan kahramanlarımızın anısını yaşatmak amacıyla bazı durakların isimlerini değiştirdi. Şehitlerimizin ikametgahları dikkate alınarak yapılan uygulama ile 53 durağın ismi değiştirildi ve şehitlerimizin isimleri verildi.



90 kişinin adı verilecek


Ayrıca FETÖ'ye ait okullarla anılan durakların ismi de değiştirilerek bazılarına şehitlerimizin ismi verildi. Fatih Üniversitesi Durağı Ankara'da şehit edildiği halde Şehit Ömer Halisdemir olarak değiştirildi. Durakların kısa süre içinde İstanbul'da şehit olan toplamda 90 kişinin isimlerine tamamlanması planlanıyor. İsimleri değiştirilmeye başlanan duraklar şimdilik Üsküdar, Ümraniye, Ataşehir, Beykoz, Sultanbeyli, Kartal, Kadıköy, Pendik, Tuzla, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Avcılar, Zeytinburnu, ve Çekmeköy ilçelerinde yer alıyor.








#İETT
#FETÖ
#15 Temmuz
#Mustafa Cambaz
#Halil Kantarcı
#Ömer Halisdemir
8 yıl önce