|

İlham geldi yazdım

Başbakan Erdoğan'a yazdığı şiirle Türkiye'nin gündemine oturan Enes Karabulut, şiiri 45 dakikada yazdığını söyledi. Küçük Enes "İlham gelince odama kapanıp şiirimi yazdım" dedi.

Fazlı Şahan
00:00 - 25/04/2012 Çarşamba
Güncelleme: 22:45 - 24/04/2012 Salı
Yeni Şafak
İlham geldi yazdım
İlham geldi yazdım

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yazmış olduğu şiirle Türkiye'nin gündemine oturan Küçük Başbakan Enes Karabulut, Başbakan Erdoğan'a neden şiir yazdığını Yeni Şafak'a anlattı. Başbakan Erdoğan'a o gün Fenerbahçe formasını hediye etmeyi düşündüğünü söyleyen Enes, "Başbakan'ın koltuğuna oturmam kesinleşince babam dedi ki, 'Enes Başbakan'a bir şiir yazabilirsin' dedi. Ben de bunu mantıklı buldum ve 45 dakikada yazdım" diye konuştu. Başbakan Erdoğan'a şiir yazmayı düşünmediğini söyleyen Enes, "Somut bir hediye vermeyi düşünmüştüm önceleri. Sonra babamın tavsiyesi üzerine şiir yazdım. Hediye olarak, çiçeğe benzer farklı bir şeyler verebilirdim. Fenerbahçe formasını da verebilirdim. Şiir yazmanın daha mantıklı olabileceğini düşündüm ve yazdığımı şiiri çerçevelettirip verdim kendilerine" dedi.

Enes, Başbakan Erdoğan'a şiir yazmak için uğraşırken bir anda kendisine ilham geldiğini belirterek şunları söyledi: "Şiir yazarken odama direk kapandım. İlham geldi bana. Gittim odama. Düşündüm ne konusu olabilir diye. Başbakan'ın nasıl bir milletin ve nasıl bir ülkenin başında olduğunu anlatacak bir şiir olduğunu düşündüm. Bu şiirde nasıl bir şey olabilir diye düşünürken ilk kıtayı buldum. Sonra ikinci kıta ardından da üçüncü kıta geldi. Başbakan'ın nasıl bir ülkenin başında olduğunu gösteren bir şiirdir."

SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİM TIKANDI

Başbakan'ın koltuğuna oturduktan sonra arkadaşları ve ailesi tarafından "Sayın Başbakanım" diye çağrıldığını söyleyen Enes, "Biraz da tabii ün kazandım. Bu şiir olayından sonra sosyal paylaşım sitelerim tıkandı. Twıtter'den takipçim bir anda çoğaldı. Facebook'tan arkadaşlık teklifleri yağdı. Sayın Başbakanım bizi de kabul eder misin şeklinde" dedi.

Enes, farklı yönlenini ise şöyle anlatıyor: "Devamlı ders çalışmam. Her fırsatta futbol oynarım. Fenerbahçe maçlarını kaçırmam seyrederim. Satranç oynarım. Bol bol şiir yazarım."


Hitabetine hayranım

Başbakan Erdoğan'a hayran olduğunu söyleyen Enes, "Başbakanımız'ın öncelikle ülkeye hakimiyet yönüne ve hitabetine hayranım. Çok güzel bir hitabeti var. Başbakanımız Türkiye'yi dünya da iyi bir şekilde temsil ediyor"diye konuştu. Enes hayalinin fen bilimleri olduğunu belirterek, "Fen bilimlerinden fizik ile ilgilenmek istiyorum. Fiziğe merakım var. Büyüyünce fizik ile ilgili bir dalda çalışarak mastır veya doktora yapmak istiyorum" dedi.



12 yıl önce