|

İlk yerli buğday hasat edildi

Ülkemizde mutfağa dair çok güzel şeyler oluyor. Mülteci kadınlar ve Mardinli kadınların elleriyle Topraktan Tabağa; Yaşayan Toprak, Yerel Tohum Projesinde yerel tohumları buldu, ekti, çoğalttı ve hasat ettiler.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/07/2018 Pazar
Güncelleme: 03:18 - 1/07/2018 Pazar
Yeni Şafak
​İlk yerli buğday hasat edildi
​İlk yerli buğday hasat edildi

Sayın Ceyda Bölünmez Çankırı himayelerinde Sevgili Ebru Baybara Demir’in öncülüğüyle, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mardin Valiliği ve belediyeleri, B.M. Gıda ve Tarım Örgütü, Hayatım Yenibahar ekibi ve kooperatifler birlikte muhteşem bir iş başardılar. Mülteci kadınlar ve Mardinli kadınların elleriyle Topraktan Tabağa; Yaşayan Toprak, Yerel Tohum Projesinde yerel tohumları buldu, ekti, çoğalttı ve hasad ettiler. İlk olarak Mezopotamya’nın bilinen en eski atalık durum buğdayı tohumu Sorgülün hasadı bu ay içinde gerçekleşti. Sırada diğer buğdaylar ve yepyeni güzel işler var. İyi bal ve Halep sabunları yine yerel, mülteci ellerle yapılıp hayatımıza yeni iyilikler eklenecek.

ASKERİMİZ İÇİN

Bir başka mutluluk haberi genç şef Mutlu Şevket Yılmaz’dan geldi. Dünyanın en prestijli şef yarışması Bocuse d’or’da Türkiyemizi temsil eden Mutlu şef, ilk 20’ye girerek büyük bir başarıya imza attı. Bir başka çalışmayı Çorum Hitit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri yaptı. Aylardır Suriye’de görev yapan sevgili ağabeylerinin sırt çantalarında lezzetli, besleyici ve dayanıklı yiyecekler olsun, yiyemeseler de, genç kalplerinin asker ağabeyleriyle attığını bilsinler ve içlerinde sevinç olsun diye birçok tarifi canla başla heyecanla ürettiler. Ben bu çalışmalardan birkaç tanesini siz Yeni Şafak Pazar okuyucularıyla da paylaşmak istiyorum. İnşallah bu güzel haberler benim kadar sizi de gülümsetir. Sağlıklı, mutlu pazarlar diliyorum.


Protein Bar
MALZEMELER:

* 10-12 adet hurma

* 8-10 adet ceviz içi

* 1 yemek kaşığı kakao

* 2 yemek kaşığı yulaf

* 1 tatlı kaşığı chia tohumu

* 1 fiske tuz

YAPILIŞI:

Tüm malzemeler robotta çekelim ve iyice yoğurup dinlendirelim. Hurmalarımız sertse işleme başlamadan önce biraz ılık su ile yıkayalım ve süzüp dinlendirelim.

Hamuru yuvarlak bir beze haline getirelim. İsteğimize göre şekil verelim. Afiyet olsun.


Zengin Çikolata
MALZEMELER:

* 100 gram Antep Fıstığı

* 100 gram Badem

* 100 gram Fındık

* 500 gram bitter çikolata

* 50 gram hurma unu

* 50 gram üzüm çekirdeği tozu

* 1 tatlı kaşığı çörek otu

#Hasat
#.buğday
#bar
6 yıl önce
default-profile-img