|

İngiliz damat hikaye taciri

İngiliz Başkonsolosluğu'ndaki bombalı saldırıda yaralanan Graeme Carter'ın, "Nişanlım Hülya Dönmez'i aynı saldırıda kaybettim" hikayesine, baba Hasan Dönmez'den yalanlama geldi

Murat Palavar
00:00 - 15/06/2007 Cuma
Güncelleme: 01:14 - 15/06/2007 Cuma
Yeni Şafak
İngiliz damat hikaye taciri
İngiliz damat hikaye taciri

Basına, "Nişanlım Hülya'yı konsolosluk patlamasında kaybettim. Tedavi için gittiğim hastanede tanıştığım hemşireyle evlendim" hikayesini anlatan İngiliz Graeme Carter'a, Hülya Dönmez'in babası Hasan Dönmez'den yalanlama geldi. Hasan Dönmez, İngiliz gazetesine yaptığı açıklamalarda kızından "nişanlım" diye bahseden Graeme Carter için "Kızımı kullanarak hikayesini satıp para kazandı. Kızım hiç nişanlanmadı" dedi.

20 Kasım 2003'te İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosluğu'na düzenlenen bombalı saldırıda ölenler arasında, vize işlemleri için olay yerinde bulunan Hülya Dönmez adlı genç kız da bulunuyordu. Saldırıda ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde tanıştığı hemşire Ayşe Başkan'la evlenen İngiliz Graeme Carter'la ilgili geçtiğimiz ay İngiliz Daily Mirror Gazetesi'nde ilginç bir haber yayınlandı. Haberde, Graeme Carter'ın, "Nişanlımdı" dediği Hülya Dönmez'i kaybedince yaşadığı üzüntü ve Ayşe Başkan'la nasıl tanışıp evlendiğine ilişkin ifadeleri yer aldı. Carter'ın anlattığı hikayeye, Türk gazeteleri de geniş yer verdi.

EVİMİZE İKİNCİ BOMBA DÜŞTÜ

Graeme Carter'ın, kızı Hülya'nın Marmaris'te çalıştığı şirketin sahiplerinin aile dostu olduğunu anlatan Hasan Dönmez, "Kızım, İngiltere'ye yüksek lisans için gidecekti. Bu genç de kendisine yardımcı olacağını söylemiş. Uçağa Marmaris'ten birlikte binerek İstanbul'a gelmişler. Graeme Carter, Hülya'ya eşlik ederek, vize işlemleri için konsolosluk önünde kuyruğa girmiş. Tam o sırada saldırı gerçekleşmiş. Aralarında nişan ya da evlilik söz konusu değildi" dedi. Üzerinden 4 yıl geçtikten sonra bu haber yüzünden evlerine ikinci bir bombanın düştüğünü anlatan Hasan Dönmez, hiç dinmeyen acılarının arttığını belirterek, "Graeme Carter, ölmüş kızımı kullanıp hikayesini basına sattı. Birlikte yayınlanan fotoğraflarının da fotomontaj olduğunu düşünüyoruz" dedi.


Bir Türk gazetesiyle anlaştım konuşamam

Graeme Carter, İngiliz Başkonsolosluğu'na düzenlenen saldırıda yaralandı ve kaldırıldığı Amerikan Hastanesi'nde tanıştığı hemşire Ayşe Bilge Başkan ile evlendi. Önce İngiliz gazetesi Daily Mirror'a, sonra da Türk gazetelerine konuşan Carter, kendisine telefonla ulaşan Yeni Şafak muhabirine, "Yanlış anlaşıldım. Biz Hülya ile arkadaştık. Nişanlı değildik" dedi. Carter, muhabirimize, "Bir Türk gazetesiyle anlaşma yaptım, açıklama yapamam" ifadesini kullandı.





17 yıl önce