|

İstanbul Kitap Fuarı başlıyor

26. İstanbul Kitap Fuarı, 27 Ekim-4 Kasım 2007 tarihleri arasında yapılacak

Cihan
00:00 - 18/10/2007 Perşembe
Güncelleme: 12:01 - 18/10/2007 Perşembe
Yeni Şafak
İstanbul Kitap Fuarı başlıyor
İstanbul Kitap Fuarı başlıyor

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A. Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından 27 Ekim-4 Kasım 2007 tarihleri arasında düzenlenecek olan 26. İstanbul Kitap Fuarı,yazar-okur buluşmaları, söyleşiler, dinletiler ve çeşitli konulardakisergiler ile birçok kültürel etkinliğe sahne olacak.



TÜYAP tarafından yapılan açıklamaya göre, bu yıl yaklaşık 500 yayın evive sivil toplum kuruluşunun katılımıyla Beylikdüzü'ndeki TÜYAP Fuar veKongre Merkezi'nde düzenlenecek olan fuarda, kültür etkinlikleri ve imza günlerinde konuk yazarlar, sanatçı, bilim insanı, gazeteci ve politikacı kitap yazarları kitapseverlerle buluşma imkanı bulacak.




Bu seneki teması, "Akdeniz'de Edebiyat; Edebiyat'ta Akdeniz", onur yazarı ise Metin And olarak belirlenen 26. İstanbul Kitap Fuarı, ARTİST 2007-17. İstanbul Sanat Fuarı ile eş zamanlı olarak gerçekleşecek.




Fuarda, Akdeniz teması çerçevesinde Akdeniz şiirleri dinletileri,İstanbul şiirleri dinletisi, Akdeniz edebiyatı, deniz edebiyatı, Akdeniz'de modernite, Akdeniz kültüründe kadın olmak, Akdeniz mutfağıüzerine söyleşi-paneller, dinleti ve dia gösterisi yer alacak.



KORE İLK KEZ KATILACAK

Bu sene ilk kez fuara katılacak olan Kore, Kore edebiyatı üzerine Türkçe'ye çevrilmiş eserlerin sahibi Koreli yazarların katılımıyla birpanel düzenleyecek.




İlk kez geçtiğimiz yıl fuara katılan Literature Across Frontiers (LAF), bu yıl yaklaşık 13 ülkeyi temsilen fuarda bulunuyor.

Litvanya'dan şairlerin katılımıyla bir müzik-şiir dinletisi, Avrupa'daki Türkiye imajı ve azınlık edebiyatı üzerine birer panel gerçekleştirilecek.



Fuarın önemli etkinliklerinden biri 2-3 Kasım 2007 tarihlerinde düzenlenecek olan "Akdeniz Buluşması"nda, "Akdeniz'de edebiyat","Akdeniz kültüründe kadın olmak", "Akdeniz'de modernite" üzerine paneller yapılacak.




Onur yazarı Metin And'ın katılımıyla Doğan Hızlan ile bir sohbet, ayrıca Sabri Koz ile Metin And'ın katılacağı Metin And'ın çalışmaları ve hayatı üzerine bir söyleşi gerçekleştirilecek.




FUARA KİMLER KONUK OLACAK?

Fuarın yazar konukları arasında Rusya'dan Valentin Rasputin, İsveç'ten David Gaunt, Asa Lind, Fransa'dan Eva Cox, Henri Loevenbruck, Almanya'dan Mladen Jandrlic, Kore'den Yoon Ji-Kwan, Yi Mun-Yol, Gong Sun-Ok, Young-Ha, ABD'den Gregory Jusdanis, Claire Messud ve Nicholas Gage, Belçika'dan Brigitte Labbe, KKTC'den Alev Adil, Katalan'dan Anna Aguilar-Amat, Litvanya'dan Uldis Berzins, Liana Langa, Junis Kronbergs, Slovenya'dan Brane Mozetic ve Jana Putrle, Polonya'dan Jerzy Jarniewicz, Suriye'den Helim Yusiv, Romanya'dan Marius Chivu, Denisa Comanescu, Bogdan Stanescu, Luminita Munteanu, Cornia Bernic Ioana Ieronim, Filip Florian, Galler'den John Barnie, Azerbaycan'dan Kemal Abdulla, Elçin Şıhlı ve Vakıf Behmenli bulunuyor.




Fuarda ayrıca Almanya, ABD, Azerbaycan, İtalya, İsveç, Yunanistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Çin, Kore, İngiltere, Letonya, Romanya ve Küba'dan yayıncılar ve yayıncılar birliği temsilcileri yer alacak.




TÜYAP ÇOCUK KULÜBÜ

TÜYAP Çocuk Kulübü bünyesinde bu yıl okuma, söyleşi, drama çalışması veresim atölyeleri gibi 30'a yakın çocuk etkinliği yapılacak.



Atölye çalışmaları için bir atölye alanı oluşturulacak, okuma ve söyleşiler ise hafta içi günlerde 11. 00-14.00 saatleri arası Karadeniz Salonu'nda gerçekleştirilecek.





Bu yıl fuarın, yurt dışından çocuk kitabı yazarı konukları da olacak.

Belçika'dan Brigitte Labbe, İsveç'ten Asa Lind ve Almanya'dan MladenJandrlic çocuk edebiyatı üzerine söyleşilerde bulunacak.


ARTİST 2007 ETKİNLİKLERİ

TÜYAP Fuarcılık tarafından gerçekleştirilen ve İstanbul'un en geniş alanda düzenlenen sanat fuarı olma özelliği taşıyan ARTİST 2007-17. İstanbul Sanat Fuarı bünyesinde de sanat galeri, bağımsız gruplar ve üniversiteler çalışmalarıyla yer alacak.




Geçen yıl 100 sanat galerisi ve kurumunun katılımıyla düzenlenen fuarına, bu yıl 100'e yakın sanat kurumu katılacak.

Bu yıl ilk kez İstanbul Sanat ve İstanbul Kitap Fuarı ortak "Akdeniz"temasıyla buluşacak. Bu tema çerçevesinde, İstanbul Sanat Fuarı bünyesinde Uluslararası Plastik Sanatları Derneği (UPSD) tarafından"Akdenizlilik ve Gurbet" sergisi düzenlenecek.

Ayrıca küratörlüğünü Maurizio Vanni'nin üstlendiği İtalyan Kültür Merkezi tarafından düzenlenen "Sınır İşaretleri/İnsan Ben'inin TekrarFethi" resim sergisi de 17. İstanbul Sanat Fuarı kapsamında gerçekleştirilecek.



Metin And onuruna Sabri Koz tarafından hazırlanan "Onur Yazarı" kitabından metinlerin ve Metin And'ın yaşamından kesitlerin yer aldığı fotoğraflardan oluşan bir serginin de yer alacağı fuarda, ayrıca"Cevdet Kudret 100 Yaşında" isimli Cevdet Kudret'in fotoğraf, biyogafi ve eserlerinden metin parçalarının yer aldığı bir sergi de bulunuyor.




Fuar kapsamında gerçekleştirilecek diğer sergiler ise Akdeniz ülkelerinin şiirlerinin yer aldığı "Şiirlerle Akdeniz", Attila Durak" Ebru Sergisi", "Belleklerdeki İstanbul", "Bir dönemin geleneksel pul sergisi", "14. Balkanfila Pul Sergisi", Che Guevara'nın ünlü fotoğrafçı Alberto Korda tarafından çekilmiş 20 fotoğrafını içeren"Viva Che", "Anadolu'da Yolculuk/Faruk Akbaş Fotoğraf Sergisi"olacak.



İstanbul Kitap Fuarı ve ARTIST 2007, 27 Ekim-3 Kasım 2007 tarihleri arasında saat 11.00-20.00, kapanış günü olan 4 Kasım 2007 tarihinde ise11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.


17 yıl önce