|

İstanbul sporun da başkenti

İstanbul, 2010 Avrupa Kültür Başkenti unvanına bir yenisini daha ekledi. Avrupa Spor Başkentleri Birliği Başkanı Gian Francesco Lupatelli, İstanbul'un 2012 Avrupa Spor Başkenti seçildiğini açıkladı

İstanbul
00:00 - 15/11/2010 Pazartesi
Güncelleme: 02:17 - 15/11/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
İstanbul sporun da başkenti
İstanbul sporun da başkenti

Avrupa Spor Başkentleri Birliği Başkanı Gian Francesco Lupatelli, İstanbul da yaptıkları incelemelerin ardından, İstanbul'un oy birliğiyle 2012 Avrupa Spor Başkenti seçildiğini açıkladı. Devlet Bakanı ve Başmüzekereci Egemen Bağış ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen Lupatelli, İstanbul'un, Avrupa Spor Başkenti (ASB) Seçim Komisyonu'nca Avrupa Spor Başkenti seçilmesiyle ilgili kararı açıkladı. Lupatelli, Avrupa Spor Başkenti Birliği Komitesi'nin bu hafta içinde İstanbul'da farklı yerlerde incelemelerde bulunduğunu belirterek, "İncelemelerden sonra aldığımız kararı açıklamak için toplandık. İstanbul 2012 Avrupa Spor Başkenti olarak seçilmiştir. Büyük mutluluk duymaktayız" dedi.

'TÜRKİYE AVRUPA'NIN BİR AKTÖRÜ'

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul'un 2012 Avrupa Spor Başkenti seçilmesinin çok anlamlı olduğunu ifade ederek, 'Türkiye artık Avrupa'nın çok önemli aktörü. Bir zamanlar Avrupa'nın hasta adamı denilen Türkiye artık Avrupa'nın en dinamik en sağlıklı ülkelerinden biri olduğunu ortaya koydu' diye konuştu.

Bir İstanbul milletvekili olarak kazanılan yeni başarıdan dolayı mutluluğunu ifade eden Bağış, 2001 yılından itibaren Avrupa Spor Başkentleri ilan edildiğini ve ilk defa bir Türk şehrinin Avrupa'nın spor başkenti olarak seçildiğini söyledi.


13 yıl önce