|

İstanbul'a yaraşır tasarım ürünleri

Gezginler için şehir şehir, ülke ülke hatta kıta kıta dolaşmak her ne kadar tutku ise gittikleri yerlere ait hediyelik ürün toplamak da ayrı bir tutku. Kendilerinin yanı sıra yakın arkadaşları için de eli boş dönmek istemeyenler Fransa’dan minyatür Eyfer Kulesi, İtalya’dan Venedik maskeleri, Özbekistan’da kalpak, Brezilya’dan kahve alıyor. Peki Türkiye’den ne alınmalı? Hiç şüphesiz Türkiye’nin kalbi olarak nitelendirilen İstanbul’a dair hediyeler.

Haber Merkezi
10:38 - 12/03/2019 Salı
Güncelleme: 12:06 - 12/03/2019 Salı
Yeni Şafak
Kültür A.Ş. İstanbul Kitapçısı Zeyrek Şubesi
Kültür A.Ş. İstanbul Kitapçısı Zeyrek Şubesi

Seyahat etmek, yeni yerler görmek, farklı kültürle tanışmak hiç şüphesiz herkes için vazgeçilmez bir deneyim. Sık sık seyahat edenlerin en çok yaşadığı durum ise her gittiği yerlere çok çabuk adapte olup ayrılmak istememeleri. Gittikleri ülke ya da şehirden ayrılmadan önce yanlarında oraya ait bir parça götürmek isterler.

Gittikleri yerlerden magnet alıp buzdolabını kaplayanlardan tutun da bir şehrin sembollerinin olduğu mug-kupalar ile mutfak raflarını dolduranlar var. Tek bir şeye sabit kalmayıp şehre ait ne varsa farklı toplayanların evleri ise antikacı dükkanını anımsatıyor.

İşin içine bir de yakın arkadaşları mutlu etmek girince hediye de almak için küçük bir alışveriş turu kaçınılmaz oluyor.

Peki Türkiye’den ne alınmalı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. bünyesinde hayata geçen hediyemistanbul.com, İstanbul temalı hediyelik ürünlerine ulaşabileceğiniz mükemmel bir site.
Tarihi ve kültürel eserlerin reprodüksiyon üretimini yapan Hediyem İstanbul, dekoratif ve hediyelik ürünler, kartpostallar, kişisel ürünler, kupalar ve magnetlerle geniş bir ürün yelpazesine sahip. Hediyem İstanbul’daki tasarımlar İstanbul aşığı arkadaşlar için harika bir seçim.

Hem yerli hem de yabancı turistlerin internet sitesi sayesinde kolayca erişebileceği Hediyem İstanbul ürünlerini, İstanbul çeşitli yerlerinde bulunan İstanbul Kitapçısı dükkanlarından da temin edilebilir.

Hediyem İstanbul ürünlerinden bazıları











Hediyem İstanbul hakkında

  • İstanbul temalı tasarım ürünleri
  • Hediyem İstanbul markası, İstanbul temalı hediyelik eşya tasarımını, üretimini ve bu ürünlerin pazarlama faaliyetlerini yürütmek amacıyla İBB Kültür A.Ş bünyesinde 2013 tarihinde kuruldu. Hediyem İstanbul’un kuruluş misyonu, sektördeki İstanbul temalı tasarım ürünlerin çeşitliliğini ve kalitelerini arttırmak ve İstanbul'un küresel ölçekte tanıtımına katkıda bulunmak.
  • Ürünler tasarım yarışması ile ortaya çıktı
  • Hediyem İstanbul markası kurulduğu günden bu yana; illüstrasyon tasarımları ve bu tasarım çalışmalarının ürün üzerine dekor uygulamaları ve ürün tasarımı da olmak üzere yüzlerce özel tasarım ürünün üretimini gerçekleştirdi. Ayrıca illüstrasyon, hediyelik ürün ve geleneksel sanatlar alanlarında düzenlemiş olduğu tasarım yarışmaları ile tasarımcıların yaratıcıklarının desteklenmesi ve özgün fikirlerin ortaya çıkmasına da katkı sağladı.
  • Şehir temalı hediyelik eşyada lider
  • Hediyem İstanbul markası uygulamakta olduğu Şehir Temalı Hediyelik Eşya Tasarım ve Üretim Modeli ile şehrin kültürünü, değerlerini, tarihini ve şehre dair deneyimleri yansıtan hediyelik eşyaların tasarım ve üretimini gerçekleştirerek Kültür Endüstrisi alanında öncü bir rol oynamakta ve şehir temalı hediyelik eşya kategorisinde de pazar lideri bir konumda.
#Hediyem İstanbul
#İBB Kültür A.Ş.
#İstanbul hediyeleri
#İstanbul sembolleri
5 yıl önce