|

İstanbul'a yıldız yağmuru

İstanbul dünyanın en prestijli müzisyenlerini ağırlayacak. American Ballet Theatre'dan tutun, Kitaro'ya kadar bir çok ünlü isim Türkiye'ye geliyor.

Yeni Şafak
14:55 - 6/01/2016 Çarşamba
Güncelleme: 14:57 - 6/01/2016 Çarşamba
AA

İstanbul'a bu yıl dünya müziğinden akın akın ünlü yağıyor. American Ballet Theatre'dan tutun, Kitaro'ya kadar bir çok ünlü isim Türkiye'ye geliyor. İşte bu yıl müzik dünyasından Türkiye'ye akın edecek isimler:



-2006 Gramophone Ödülleri'nde "Yılın Sanatçısı" ve 2010 MIDEM Classical Award'da "Yılın Enstrümantalisti" seçilen Kanadalı piyanist Angela Hewitt, "İstanbul Resitalleri" kapsamında 12 Şubat'ta Sakıp Sabancı Müzesi the Seed'de sanatseverlerle buluşacak.



-Müzik otoritelerinin, 'yüzyılın en önemli müzisyeni' olarak nitelendirdiği Andre Rieu, Yapı Kredi ana sponsorluğunda, 10 Mart'ta Ankara Arena'da, 12 Mart'ta ise İstanbul'da Ülker Sports Arena'da konser verecek. Sanatçıya, her iki konserinde dünyanın en ünlü orkestralarından Johann Strauss Orkestrası eşlik edecek.



-İzlanda'nın dünyaca ünlü piyanistlerinden Vikingur Olafsson, 'İstanbul Resitalleri' kapsamında 7 Nisan'da Sakıp Sabancı Müzesi the Seed'de konser verecek. Genç yıldız, İzlanda Müzik Ödülleri'nde üç kez üst üste "Yılın Sanatçısı" dahil olmak üzere, pek çok ödülün sahibi oldu.



Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde


- 'Impressions' albümüyle 2013'te En İyi Enstrümantal Pop dalında Grammy kazanan Amerikalı caz trompetçisi Chris Botti, 16 Ocak'ta Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde olacak



-60 kişilik kadrosu ve canlı orkestrasıyla müzikal tarihinin en ihtişamlı ve eğlenceli yapımlarından biri olan, aynı zamanda Tim Hatley'nin tasarladığı kostümleriyle En İyi Kostüm dalında Tony Ödülü kazanan, Broadway'in yeşil devi 'Shrek The Musical' yine Zorlu PSM'de. İstanbul'da 22 gösterimi olacak müzikal, orjinal dilinde, Türkçe üst yazısıyla gösterime girecek.


-Tchaikovksy severlere müjde. American Ballet Theatre'ın yorumuyla yüz yılı aşkın süredir sahnelenen zamansız eser 'Swan Lake', 11, 12 ve 13 Mart'ta Zorlu PSM'de izlenebilecek.


-Emmy ödüllü, gitar virtüözü Roni Benise'in yaratıcısı olduğu ihtişamlı gösteri "Benise: The Spanish Guitar", 19 Mart'ta Zorlu PSM'de sergilenecek.



-Altın Küre ve Grammy ödüllü New age ve dünya müziğinin öncü isimlerinden olan sanatçı Kitaro 4 Nisan'da Zorlu PSM'de, 5 Nisan'da Ankara Congresium'da sahne alacak.



-Albümleri satış rekorları kıran Fransız sanatçı Enrico Macias 14 Nisan'da, Amerikalı besteci, vokalist, yönetmen ve film yapımcısı Meredith Monk 28 Nisan'da, İngiliz müzisyen Steven Wilson, 1 Mayıs'ta Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak.


#Kitaro
#Roni Benise
#konser
#gösteri
#Zorlu PSM
#Enrico Macias
#Steven Wilson
#Meredith Monk
#Shrek The Musical
#Chris Botti​
#Angela Hewitt
#Johann Strauss Orkestrası
8 yıl önce