|

İstanbul’dan ilham aldık

Kuveytli sanatçılar Mohammad Al Muharib, Muhammad Ali Al Saad ve Nasser Al Omairi’nin ödüllü fotoğrafları İstanbul’da. Üç sanatçı İstanbul’dan ilham aldıklarını ve bu şehrin büyük bir hazine olduğunu söylüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/04/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:35 - 18/04/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
39 fotoğrafın yer aldığı sergi 30 Nisan’a dek açık.
39 fotoğrafın yer aldığı sergi 30 Nisan’a dek açık.

Şehir ve mimari fotoğrafçılığı son yıllarda bir trend haline dönüştü. Şehirlerin kimliğini oluşturan yapılar fotoğrafçıların farklı açı ve ışıklarda çektikleri fotoğraflarla bize kendini bambaşka bir şekilde gösteriyor. Tıpkı Kuveytli fotoğrafçılar Mohammad Al Muharib, Muhammad Ali Al Saad ve Nasser Al Omairi’nin “Modern Mimari ve Güzel Sanatlar” adlı sergisindeki fotoğrafları gibi. Kuveyt Türk Genel Müdürlüğü Sanat Galerisi’nde açılan sergide şehirlerin bambaşka yüzünü gösteren 39 fotoğraf yer alıyor. Üstelik çoğu da uluslararası yarışmalardan ödüllü.

MODERN-KLASİK AYRIMI YAPMIYORUZ

Modern Mimari ve Güzel Sanatlar adı üstünde mimari fotoğrafçılık üzerine yapılmış bir sergi. Çağdaş mimari fotoğrafçılığını içeriyor. Ancak Omairi sadece modern yapıları fotoğraflamadıklarını söylüyor ve ekliyor: “Fotoğrafını çekeceğimiz yapıları modern veya klasik diye ayırmıyoruz. Güzel sanatlar dememizin nedeni de bu. Klasik tarzdaki binaların da fotoğraflarını çekiyoruz. Mesela İstanbul. Burada da çekim yapacağız. Bizim aradığımız farklı açılarda İstanbul’da dikkatimizi çeken çok bina var. Türkiye kültür ve sanat açısından çok zengin. İstanbul bize ilham veren keşfedilmeyi bekleyen büyük bir hazine.” Üç fotoğraf sanatçısının Türkiye turu sürecek. Sanatçılar bugün Ankara’da bir söyleşiye katılacak. Yarın ise Ankara sokaklarında workshop gerçekleştirecek.


Mimari yapıların izini sürüyoruz

Sergide yer alan Kuveytli fotoğrafçı Mohammed Al Muharib ise şunları kaydediyor: “En güzel tarafı da insan kendi kişiliğini bu fotoğraflara yansıtıyor. Aynı fotoğrafı tekrar etmemeye çalışıyoruz. Amacımız bu sanatı mümkün olduğu kadar ülkemizde tanıtmak. Farklı ülkelerde özellikle de mimarisi gelişmiş ülkelerde çekimler yaptık. Suudi Arabistan, İspanya, Hindistan gibi... Biz binalarda dikkat çeken bölümleri çekeriz. Her yerde bina vardır ama onu görebilmek önemli.”

#Mohammed Al Muharib
#İstanbul
#Mimari
6 yıl önce