|

İstanbul’dan Tunus’a sanat yolculuğu

Tunus’ta düzenlenen Kartaca Çağdaş Sanat Festivali bugün açılıyor. Festivalde Arap dünyasından 400 plastik sanatçının 700 eseri ziyaretçiyle buluşacak.

Hatice Saka
04:00 - 19/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 04:22 - 19/09/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Kartaca Çağdaş Sanat Festivali bugün açılıyor.
Kartaca Çağdaş Sanat Festivali bugün açılıyor.

Cezayir, Fas, Suriye, Ürdün, Katar, Umman, Libya, Moritanya, Kuveyt, Filistin, Türkiye, Avusturya, Fransa, İsveç, İngiltere ve Belçika’dan sanatçılar, genç eleştirmenler, sanat galerisi sahipleri fuarda yer alıyor. Bu yıl festivale Türkiye’den sadece Türk ve Arap sanatçıları buluşturan Kelimat Sanat Galerisi davet edildi. Kelimat Sanat Galerisi’nin sahibi Adnan Alahmad pasaportu olmadığı için festivale kendisi gidemedi ve Türk arkadaşı Hüseyin Emiroğlu’nu temsilen gönderdi. Büyük üzüntü yaşayan Alahmad bir an önce vatandaşlığa geçmek için Türk yetkililerden yardım bekliyor.


Bu sergi ile Türk plastik kültürünün İslam dünyası ve dünyaya taşınmasına vesile olmayı amaçladıklarını belirten Alahmad, aynı zamanda Arap dünyasından Türkiye’ye sanatsal kültürü aktarmayı hedeflediklerini söylüyor.

DÜNYAYA AÇILIYOR

Alahmad, galeri olarak Türk ressam Sali Turan ve Akram Zafi, Adel Daoud, Farouk Mohamed, Beshr Koshji, Zaid Shawa, Rabi Khois, Mohamed Zaza, Samaan Khawam, Shadi Abu Saada, İbrahim Primo, Adam Sobhan, Akram Zafi, Faysal Muhammed gibi 13 sanatçının eseriyle festivalde yer aldıklarını söyledi.

#Tunus
#Kartaca Çağdaş Sanat Festivali
6 yıl önce