|

Japon sanatçı Kubo İstanbul'da sergi açtı

Japon sanatçı Shu Kubo'nun eserlerinden oluşan "Kağıttan Japonizm Kirie Sergisi", Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi'nde ziyarete açıldı.

Yeni Şafak
08:01 - 6/10/2015 Salı
Güncelleme: 11:29 - 6/10/2015 Salı
AA

Sergi açılışında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, sanatçıların her zaman ülkelerinin yıldızları olduğunu ve eserlerinin sadece duvarları süsleyen objeler olmadığını belirterek, "Sanayileşen ve teknoloji üreten dünyada, yine sanatçının dokunuşu, onun hayal dünyası ve bunun keşifleri var. Eğer ülkemiz daha ileriye gidecekse, bunun mimarı da sanatçılar olacaktır diye düşünüyorum" dedi.



Japonya İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara ise Japonya ve Türkiye'nin karşılıklı ilişkilerini önemseyen ülkeler olduğunu vurgulayarak, "Japonya ile sürekli ilişkide olan Beyoğlu Belediyesi'nin desteklediği bu sergiyle iki ülke arasındaki ilişkilerde yeni bir sayfa açılacağını umut ediyorum" ifadelerini kullandı.



Japon çağdaş sanat dünyasında büyük bir usta olarak kabul edilen Kirie sanatçısı Shu Kubo ise sergide toplam 20 eser olduğunu ve 44 senedir Japon kolaj sanatı "kirie" ile uğraştığını belirtti.



İstanbul'da hiç yabancılık çekmediğini dile getiren Kubo, şunları kaydetti:



"Geçmişten bu güne kadar hep İstanbul'a gelmek istiyordum. Bu sonunda gerçekleşti. Buraya gelmeden önce 'İpek Yolu'nu hayal ediyordum. İpek Yolu Japonya'dan başlar ve Türkiye'den geçer. O yüzden buraya çok gelmeyi istiyordum."



Japonya'nın İstanbul Başkonsolosluğu tarafından, Ertuğrul Fırkateyni Faciası'nın 125. yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen sergi, 18 Ekim'e kadar devam edecek.

#Shu Kubo
#Kağıttan Japonizm Kirie Sergisi
#Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi
9 yıl önce