|

Kalbi dışarıda doğdu

İngiltere'de bir bebek, bir milyon canlı doğumda yüzde 5-7 oranında görüldüğü bilinen 'Ectopia cordis' isimli bir kusurla dünyaya geldi. 60 doktorun çabasıyla beş saat süren ameliyat sonunda sağlığına kavuşan bebeğin sağlık durumu iyi.

Yeni Şafak
12:39 - 22/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 13:11 - 22/10/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

İngiltere'de Kieran Veitz isimli bebek, ectopia cordis isimli bir kusurla doğdu. Veitz'in annesi Caitlin, gebeliğinin 20. haftasında bebeğinin bu şekilde bir kusurla doğacağını öğrendi. Doktorlar, bebeğin doğumun hemen ardından ameliyata girmesi gerektiğini aktardı. Anne Caitlin, "Bunu anlamak çok zor oldu. Daha önce böyle birşey olabileceği konusunda bir fikrim yoktu. Kaygı verici bir gebelik dönemiydi. Mayo Clinic doktorları, 3D görüntüleme yöntemiyle operasyonu planlamaya başlamıştı. Bize bebeğimiz doğduğunda nasıl görüneceğini bu 3D yöntemiyle göstermişlerdi. 60 farklı doktordan oluşan bir ekip, doğum sonrası ameliyat için çalıştı. Ameliyatın riskli olduğunu biliyorduk" dedi.






Daily Mail'deki habere göre, bebeğini doğduğu zaman göremediğini ve bunun kendisi için çok zor olduğunu söyleyen anne, "Kalbi göğüs kafesine yerleştirmek tam beş saat sürdü ama bu bizim için bir ömür gibiydi. Saatler bitmek bilmedi. Bebeğimiz hayatının ilk dört ayını yoğun bakımda geçirdi. Altıncı ayda onu evimize getirebildik" diye konuştu.



Anne Caitlin ve baba Brian bebeklerinin durumunun iyi gitmesinden mutlu olduklarını söylüyorlar ama bebeğin geçireceği başka operasyonların da olduğunu dile getiriyorlar.




#İngiltere
#Ectopia cordis
#Kieran Veitz
#Mayo Clinic
8 yıl önce