|

Kalbi göbeğinde atıyor

Bitlis’in Güroymak ilçesinde kalbi göbeğinin dış kısmında dünyaya gelen ve görenleri şaşırtan bebek Van’da tedavi altına alındı. Minik bebeğin kalbi böbreğinde atıyor.

Yeni Şafak
12:10 - 26/12/2018 Çarşamba
Güncelleme: 12:24 - 26/12/2018 Çarşamba
IHA
Lokman Hekim Van Hastanesin'de yatan yeni doğan bebekler.
Lokman Hekim Van Hastanesin'de yatan yeni doğan bebekler.

Bitlis’in Güroymak Devlet Hastanesinde kalbi dışarıda dünyaya gelen ve komplike kalp anomalisi olan bebek, Lokman Hekim Van Hastanesine sevk edildi. Yaklaşık bir aylık olan 2 bin 400 gram ağırlığındaki bebek hemen ameliyata alındı.

Beş milyon doğumda bir gözüküyor

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Lokman Hekim Van Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Halil Başel, “Beş milyon doğumda bir gözüken kalbin karında olduğu bir hastaydı. Yani Türkiye’de yılda kabaca bir buçuk doğum olduğunu düşünürsek, bu üç yılda bir gözükebilecek bir vakaydı. Bunu da opere ettik. Normalde yaşama şansı hiç yoktu, ama bu şansı çocuğa vermiş olduk” dedi.


Yaşama şansı Van'da daha yüksek

500 gramlık bir çocuğun İstanbul, Ankara veya İzmir’de doğmasından ise Van’da doğmasının çocuk açısından daha büyük bir şans olduğunu vurgulayan Başel, “Çünkü burada böyle çocukların yaşama şansı daha yüksek. Bizler bu anlamda imkanlar ölçüsünde hastaların başka illere gidip hem hasta yakınlarının mağdur olmasını önlüyoruz hem de hastaların devlete getireceği ilave ekonomik yüklerden kurtarmış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

#Doğuştan kalp hastası
#Kalbi böreğinde
#Lokman Hekim Van Hastanesine
5 yıl önce