|

Kalbinde delik olduğunu 64 yaşında öğrendi

İzmir'de ailesini inşaat işçiliği yaparak geçindiren 64 yaşındaki Garip Kılıç'ın kalbindeki doğuştan 3 santimlik delik, yorgunluk ve nefes darlığı şikayetiyle başvurduğu hastanede fark edildi. Kılıç, "Sadece yorgundum, başka bir sıkıntı hissetmedim" derken hastanın doktoru kirli kanın temiz kana bulaştığını ifade etti.

Yeni Şafak
11:22 - 18/03/2017 Cumartesi
Güncelleme: 11:55 - 18/03/2017 Cumartesi
AA
İzmir'de yaşayan Garip Kılıç, kalbinde doğuştan 3 santimlik delik bulunduğunu 64 yaşında öğrendi.
İzmir'de yaşayan Garip Kılıç, kalbinde doğuştan 3 santimlik delik bulunduğunu 64 yaşında öğrendi.

İzmir'de yaşayan Garip Kılıç, kalbinde doğuştan 3 santimlik delik bulunduğunu 64 yaşında öğrendi. Çorum'da dünyaya geldikten sonra İzmir'e yerleşen, evlenip baba olan ve ailesini geçindirmek için yıllarca inşaat işlerinde çalışan 64 yaşındaki Garip Kılıç, yorgunluk ve nefes darlığı şikayetiyle Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Çiğli Bölge Eğitim Hastanesine başvurdu.



Kılıç'ın tektikleri sırasında, kalbinde doğuştan gelen delik bulunduğu, boyutunun 3 santim olduğu, bu nedenle temiz ve kirli kanın karıştığı fark edildi. Acil önlem alan doktorlar, "anjiyografik" yöntemle operasyona gerek kalmadan Kılıç'ın kalbindeki deliği 15 dakikada, "şemsiye" adı verilen cihazı yerleştirerek kapattı. Kalbindeki delikten habersiz 64 yıl yaşayan Garip Kılıç, işlemden bir gün sonra sağlıklı olarak taburcu edildi.



Bugüne kadar anlaşılmadı

  • Doğuştan gelen hastalığını hiç fark etmediğini, hastane çalışanlarının dikkati sayesinde sağlığına kavuştuğunu belirten Kılıç, "Sadece yorgundum, başka bir sıkıntı hissetmedim" dedi. Doktorlarına teşekkür eden Kılıç, "Modern bir sağlık kuruluşunda tedavi olmak çok güzel bir durum. Evlatlarım bu süreçte hep yanımdaydı. Doktorumuzun bilgilendirmesi sayesinde artık sağlığıma kavuştum. Çok teşekkür ederim" diye konuştu.


64 yıl çekti 15 dakikada kurtuldu


Kılıç'ın kalbindeki deliği tespit eden kardiyoloji uzmanı Opr. Dr. Kamil Tülüce, hastanın nefes darlığı şikayeti ile başvurduğunu anlattı. Tülüce, hastanın durumuna ilişkin şu bilgileri verdi:



"Endoskopik ekokardiyografide (transözofageal ekokardiyografi) kalbinin sağ ve sol kulakçığını ayıran zarında doğuştan 3 santimlik bir deliğin olduğunu saptadık. Bu delikten akciğerlerden sol kulakçığa gelen temiz kanın bir bölümünün sağ kulakçıktaki vücuttan gelen kirli kan ile karışmakta olduğunu gördük."



Kılıç'ın kalbindeki delikten habersiz olmasının 64 yaşına kadar hayati tehlike oluşturmadığını işaret eden Tülüce, hastanın daha önce yeterli sağlık hizmeti almadığı için durumunu bilemediğini anlattı. Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Başhekimi İlker Kızıloğlu da kardiyoloji kliniğinde görevli 8 kardiyoloji uzmanı ve 25 hemşirenin hastalara hizmet için var gücü ile çalıştığını belirtti.







#Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi
#Garip Kılıç
#Kalp
#Kardiyoloji
7 yıl önce