|

Kanuni Karaduman vefat etti

Ünlü bestekar ve kanun sanatkarı Halil Karaduman, konser vermek için gittiği Almanya'dan dönüşte Münih yakınlarında geçirdiği kalp krizi sonucu hayata veda etti.

Şamil Kucur
00:00 - 10/10/2012 Wednesday
Güncelleme: 23:43 - 9/10/2012 Tuesday
Yeni Şafak
Kanuni Karaduman vefat etti
Kanuni Karaduman vefat etti

Almanya'ya sanatçı Zülfü Livaneli ile birlikte konser vermek için giden Halil Karaduman, konser sonunda saz grubuyla birlikte, yurda dönüş için Münih'te havalimanına giderken, kalp krizi geçirdi. Halil Karaduman'ın rahatsızlanması üzerine, üzerine arkadaşları Alman sağlık birimlerine haber verdi. Olay yerine gelen ekiplerin yaptıkları müdahaleye rağmen ünlü kanun üstadı hayata döndürülemedi. Zülfü Livaneli ile birlikte 6-7 Ekim akşamları Bremen'deki St. Stephanie kilisesinde Maria Farandouri ve Alman korosu eşliğinde konser vermek için Almanya'ya giden Halil Karaduman, Münih'te Türkiye'ye dönüş için havaalanına giderken kalp krizi geçirdi. Sağlık ekiplerinin yaptıkları tüm müdahalelere rağmen, kurtarılamadı.

BÜYÜK İSİMLERLE ÇALIŞTI

Karduman'ın cenazesinin Alman yasaları gereği, otopsi yapıldıktan sonra Türkiye'ye getirilecek. Karaduman bundan 5 yıl kadar önce geçirdiği operasyonla kalbine stend takılmıştı. İstanbul'a geldiği tarihten itibaren plak ve kaset dünyasın da yönetmen, bestekar ve kanun refakati olarak yerini alan Karaduman, Zeki Müren, Bülent Ersoy, Müzeyyen Senar, İbrahim Tatlıses, Sezen Aksu, Zülfü Livaneli gibi bir çok ünlü solistlerle gerek plak, gerekse sahne çalışmaları yaptı.

İZLEYİCİ AYAKTA ALKIŞLADI

Zülfü Livaneli sanatçının vefatıyla ilgili şınları söyledi: '6-7 Ekim akşamları Bremen'deki St. Stephanie kilisesinde Maria Farandouri ve Alman korosu eşliğinde konser verdik. Halil her zaman olduğu gibi gecenin starıydı, uçan parmaklarıyla Alman izleyiciyi mestetti, ayakta alkışlandı. Akşam, aktarma yaptığı Münih'te kalp krizi geçirdiğiyle ilgili bir haber aldık. Ve sonunda kara haber geldi. 1995'ten beri birlikte çalıştığımız Halil Karaduman, sadece kardeş kadar yakın bir dost değil, dünyayı kendisine hayran bırakan bir müzik deviydi. Acımız çok çok büyük. Mekanı cennet olsun, adı gelecek kuşaklara ışık tutsun.'


12 years ago