|

Kapalı Çarşı'da silah çektim gülüp geçtiler

The International filminin çekimleri için Kapalı Çarşı'ya gittiklerini söyleyen İngiliz aktör Clive Owen, elinde silahı görenlerin, hiçbirşey yokmuş gibi yanından gülüp geçmelerine şaşırdığını söyledi.

Cihan
00:00 - 11/02/2009 Çarşamba
Güncelleme: 23:16 - 10/02/2009 Salı
Yeni Şafak
Kapalı Çarşı'da silah çektim gülüp geçtiler
Kapalı Çarşı'da silah çektim gülüp geçtiler

İngiliz aktör Clive Owen ile Amerikalı aktris Naomi Watts'ın başrolde oynadığı ve bir bölümü İstanbul'da geçen 'The International'ın çekimleri tamamlandı. Aktör Owen, Kapalı Çarşı'da elinde silahla koştuğu sırada çevresindeki insanların 'hiçbir şey yokmuş gibi' hayatına devam etmesinin kendisini şaşkına çevirdiğini söyledi. İnternetteki femalefirst.com magazin sitesine konuşan Owen, "Yetkililerden izin alamadığımızdan çekimler sırasında çarşıyı kapatmadan çalıştık. Çarşıdakiler çekim yaptığımızı bilmiyordu. Daha önce hiç böyle bir şeyle karşılaşmamıştım" dedi.

SİLAHI KİMSE UMURSAMADI

Clive Owen'ın 'dünyanın en büyük alışveriş merkezi' olarak nitelediği Kapalı Çarşı'da elindeki silahı gören bazı Türklerin sadece gülüp geçtiğini, kimisinin bir şey olmamış gibi başka yöne baktığını belirterek, bunun şaşırtıcı olduğunu anlattı. Filmin yapımcısı Charles Roven ise, "Kim olursam olayım, elimde bir silahla Londra ya da New York'ta bir sokakta koşuyor olsaydım, anında sırtım duvara yapıştırılırdı" yorumunu yaptı. Roven, çarşının kapatılmamasını başta kendileri için büyük bir sıkıntı olarak gördüklerini, ancak alışverişe gelenler ve esnafın Clive Owen'ı 'gayet doğal karşılaması' sayesinde sorun yaşamadıklarını aktardı.


Sahtekarların peşindeler

Clive Owen, filmde bir İnterpol ajanını oynuyor. Uluslararası bankacılık yolsuzluğunu araştırırken bölge savcısının asistanıyla (Naomi Watts) işbirliği yapıyor.12 Şubat'ta Almanya'da, 13 Şubat'ta ABD'de gösterilecek film Türkiye'de de 10 Nisan'da gösterilecek.



15 yıl önce