|

Karadeniz yemekleri Vezir Sofrası''nda

15 yıldan beri Eyüp Demirkapı''da Karadeniz mutfağının muhteşem lezzetlerini sunan Vezir Sofrası, iftarda da vazgeçilmez adreslerden biri.

Yeni Şafak
00:00 - 6/07/2014 Pazar
Güncelleme: 19:35 - 5/07/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Karadeniz yemekleri Vezir Sofrası''nda
Karadeniz yemekleri Vezir Sofrası''nda

İstanbul''da Karadeniz mutfağının özel lezzetlerini tatmak isteyenlerin 15 yıldır vazgeçilmez adresi Vezir Sofrası, Ramazan ayında da müşterilerini ağırlamaya devam ediyor. Karadeniz mutfağını hak ettiği şekliyle tanıtan ender mekanlardan biri olan Vezir Sofrası, geçen yıl 35 TL olan menü fiyatını uyguladığı Fix menüsüyle fındık kabuğunda nefis ızgara çeşitleri ve tencere yemekleriyle yine gözde.

KARA LAHANA ÇORBASIYLA BAŞLAYIN

Vezir Sofrası''nın sahibi Hakan Çataklı, ''Ramazan ayını sıcak yaz günlerinde geçirmemizle beraber daha çok sebze türü yemeklerin tercih edilmesi gerektiğini söylüyor. Çataklı, ''C vitamini deposu olan ve hazmı kolay kara lahana, kuru fasulye, çoban kavurma, mantarlı tavuk gibi yemeklerimiz yaz aylarına daha uygun. Genel olarak zaten yaz aylarında ağır yemekler yemek bir sorun. Ramazan ayının gelmesiyle beraber yediğimize içtiğimize dikkat etmemiz sağlıklı beslenmemiz gerekiyor. Özellikle de abartıdan kaçınmak gerek.

Vezir Sofrası olarak yaptığımız tencere yemekleri insanların sindirim sistemlerini yormuyor ve hazmı kolaylaştırıyor. Sağlıklı yemekleri ölçülü yememiz durumunda sağlıklı ve uzun yaşamamıza katkı yapmış oluruz. Fındık kabuğunda ızgara çeşitlerini de müşterilerimize sunuyoruz. Bu nedenle de restoranımızda tencere yemeklerimizi ve laz böreği tatlımızı kesinlikle tavsiye ediyoruz'' diyor.

Yeni mekanlar açacağız

Aslen Rizeli olan Çataklı, ''Vezir Sofrası çok sevildi. Yaptığımız yöresel yemekler, artık Karadeniz''de bile bulunmuyor. Bunu tüm müşterilerimizden duyuyoruz. Burada bu misyonu taşımak ve unutulan lezzetleri sunmak bizi çok mutlu ediyor'' diyor. Vezir Sofrası''yla ilgili büyüme planları olduğunu söyleyen Çataklı, yeni mekanlar açacaklarının da müjdesini veriyor.

10 yıl önce