|

Karbonmonoksite karşı "eğitim timi" kuruldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, vatandaşları olası yangın ve karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı bilinçlendirmek amacıyla "mobil eğitim timi" kurdu.

Aa
00:00 - 6/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 14:08 - 6/11/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Karbonmonoksite karşı "eğitim timi" kuruldu
Karbonmonoksite karşı "eğitim timi" kuruldu

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, kış mevsiminin gelmesiyle artış gösteren yangın ve karbonmonoksit zehirlenmelerini en aza indirmek amacıyla çalışma başlattı.

Özellikle risk altındaki mahallelerin seçildiği çalışma kapsamında, eğitimi timi kapı kapı dolaşarak, sobaların kurulması, kömürün doğru yakılması ve zehirlenme esnasında yapılacak ilk yardım hakkında halka bilgi verip, broşürler dağıttı.

Uygulamadan memnun kalan vatandaşlar, başta Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, vatandaşların can ve mal güvenliğini en iyi şekilde sağlamak için itfaiye teşkilatının 7/24 görev başında olduğunu belirtti.

Mobil eğitim timi ile yangın ve karbonmonoksit zehirlenmelerini en aza indirerek, vatandaşları bilinçlendirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Yılmaz, timin çalışmalarını sürdüreceğini kaydetti.

9 yıl önce