|

Karnından 8 kilo ur çıktı!

Mersin'de 15 yıldır aşırı kilolarından yakınan 53 yaşındaki kadının karnından 8 kilo ur çıkarıldı. Yıllardın karnında taşıdığı urdan kurtulan 7 çocuk annesi Leyla Koldaş sevincini, "Canavar beni yıllarca yedi bitirdi. Bu mahluktan kurtuldum." diyerek dile getirdi.

Cihan
00:00 - 30/07/2013 Salı
Güncelleme: 15:43 - 30/07/2013 Salı
Yeni Şafak
Karnından 8 kilo ur çıktı!
Karnından 8 kilo ur çıktı!

Adıyaman'ın Gerger ilçesinde yaşayan ve karnındaki şişliğin aşırı kilolardan kaynaklandığı düşünen Leyla Koldaş, bir ay önce başlayan ağrılar nedeniyle Adıyaman ve Malatya'daki çeşitli hastanelere gitti. Buralarda derdine derman bulamayan Koldaş, akrabalarının tavsiyesi üzerine soluğu Mersin'in merkez Yenişehir ilçesindeki özel hastanede aldı. Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Can Terzier'in muayenesinde karnında ur olduğu tespit edilerek ameliyatla alınmasına karar verildi. Daha sonra Dr. Terzier'in gerçekleştirdiği başarılı bir operasyonla karnında, futbol topundan daha büyük olan 8 kilo ağırlığında ur çıkarıldı. Koldaş ameliyat sonrası servise çıkarıldı. Yakınları da yaşlı kadını bir an yalnız bırakmadı. Durumunun iyi olduğunu belirten Leyla Koldaş, "Karnımdaki canavar. 20 senedir bu acıyı çekiyorum. Bu canavar bu mahluk beni mahfetmiş." diye konuştu.

Oğlu Ali Koldaş, annesinin iyileşmesine vesile olan Dr. Can Terzier''e teşekkür etti. Annesinin karnındaki şişlik nedeniyle hep kendisine çok yemek yediğini söylediğini ifade eden oğul Koldaş "Kilo ver dediğimizde kendisi bize kızıyordu. Gerçekten ilginç. Çok şaşırdım, 8 kilo imiş. " ifadesini kullandı.

Ameliyatı gerçekleştiren Opr. Dr. Can Terzier ise şunları söyledi: "Hastamızda karın arka duvarından kaynaklanan iyi huylu olduğunu düşündüğümüz kitle vardı. Yaklaşık 10-15 yıl belki daha eski bir öyküsü var. Artık kısmet bize imiş ameliyatını oldu. Sağlığına kavuştu İnşallah. Şimdilik görünüm itibariyle bir riskimiz yok. Bir kaç gün misafirimiz olacak daha sonra taburcu edeceğiz." diye konuştu.


11 yıl önce