|

Kaya dersini almalı

Kaya Çilingirioğlu'na yönelik 'çarpık ilişki' sözüne ilişkin hakkında dava açılan AK Parti'li Fatma Şahin, sözlerinin arkasında olduğunu belirterek, "Birilerinin Kaya Bey'e haddini bildirmesi lazım" dedi

Ankara
00:00 - 18/10/2006 Çarşamba
Güncelleme: 22:46 - 17/10/2006 Salı
Yeni Şafak
Kaya dersini almalı
Kaya dersini almalı

Kaya Çilingiroğlu'nun evlilik dışı ilişkisini "çarpık ilişki" olarak tanımladığı için hakkında tazminat davası açılan AK Parti Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, sözünün arkasında olduğunu belirterek, "Birilerinin, Kaya Bey'e haddini bildirmesi lazım" dedi. TBMM'de kurulan ve çalışmalarını tamamlayan Töre ve Namus Cinayetleri Araştırma Komisyonu Başkanı Şahin, Çilingiroğlu'nun kendisine tazminat davası açtığını basından okuduğunu belirtti. Bir anket yapılsa halkın çoğunun "kendisi gibi düşündüğünün" görüleceğini belirten Şahin, şöyle konuştu:

"Türk milletinin gelenek, görenek ve inançlarında böyle ilişkilerin olağanmış gibi algılanması doğru değil. Medyayı kullanan insanların hayatlarıyla ilgili yaptıkları açıklamalar, Türk aile sistemini ve Türk gençlerinin zihinsel dönüşümlerini çok ters etkiliyor. Bunu sürekli izleyen gençler, evlilik dışı beraberliğin ve evlilik dışı çocuk sahibi olmanın çok doğal olduğunu algılayıp, kendi yaşamlarında yapmaya başlıyorlar. Ben bunun, bu millete yapılacak en büyük zarar olduğunu düşünüyorum."

'HAFİF BİLE KONUŞTUM'

"Milletin vekiliyim, Türk milletinin hassasiyetlerini onlarla birlikte paylaşıyorum" diyen Şahin, sözlerini tekrarlayarak, "Ben gerçekleri söy lüyorum; çarpık bir ilişki" dedi. Halen sözünün arkasında olduğunu ifade eden Şahin, "hafif bile konuştuğunu" söyledi. Şahin, Çilingiroğlu'nun kendisine 1 YTL'lik tazminat davası açtığına işaret ederek, şunları söyledi: "Miktar önemli değil. Birileri, Kaya Bey'e doğruyu şimdi söyledi. Bunu kendisinin kabul etmesi lazım. Herkes Kaya Bey'e, 'Kaya Bey, Kaya Bey' deyip farklı şekilde pohpohladığı zaman gözünün önündeki gerçekleri göremiyor. Ben gerçekleri söylüyorum; çarpık bir ilişki... Kaya Bey'e birilerinin haddini bildirmesi lazım."


18 yıl önce