|

Kayıp İncil'in sırrını kitabında çözüyor

'Papa'ya Suikast' adlı kitabıyla tanıdığımız yazar Yücel Kaya, kayıp Yakup İncili'nin ortaya çıktığını ve kayıp 'Barnabas İncili' ile aynı görüşleri dile getirdiğini öne sürdü.

İstihbarat Servisi
00:00 - 6/01/2010 Çarşamba
Güncelleme: 22:29 - 5/01/2010 Salı
Yeni Şafak
Kayıp İncil'in sırrını kitabında çözüyor
Kayıp İncil'in sırrını kitabında çözüyor

İtalya'daki gizli örgütler ile Vatikan ilişkilerini anlattığı 'Papa'ya Suikast' kitabı ile dikkatleri üzerine çeken Yücel Kaya, şimdi de 'Yakup'un Beş İncili'yle yeni bir tartışma başlattı.

BAKIR LEVHADA GERÇEK İNCİL

Kaya, piyasaya yeni çıkan 'Yakup'un Beş İncili' kitabında 1947 yılında Ölü Deniz kenarındaki Kurman harabelerinde tarihin en büyük keşiflerinden birisinin yapıldığını, milattan önce 200 ile milattan sonra 70 yılları arasında yazılan parşömen ve bakır levhaların bulunduğunu ve bunların arasında bir levhanın gizlendiğini anlatıyor. Kaya'nın kitapta verdiği bilgilere göre kazılarda bulunan bakır levha, araştırmacı Coppeland tarafından, Kudüs'teki Amerikan Büyükelçiliği binasının çatısında fotoğrafları çekilirken rüzgardan uçtuğu ve tüm Kudüs'ün üzerinde dağılıp kayboldu. Konuyla ilgili araştırma yapan Etiyopyalı Doçent Aşe Zagua bu levhanın Barnabas ile aynı özellikleri taşıyan 'Yakup İncili' olduğunu iddia etti. Zagua'la görüşen Kaya, Yakup İncili olduğu iddia edilen bakır levhanın 2 bin yıllık izini sürerek beş adet Yakup İncili'nin olduğunu buldu ve bunu İslam kaynaklarından da onaylattı.


BARNABAS'I DA O YAZDIRDI

Yücel Kaya kitabın yazılma hikayesini şöyle anlattı: “Hz. İsa'dan sonra havarilerin başına Yakup getirildi. Doğruluk Öğretmeni unvanı ile anılan Yakup, havarilerden Simon Petrus, Thomas ve Barnabas'a Hz. İsa'nın gerçek müjdesini yazdırdı. Bu incillerden, Barnabas'ın kaleme aldığı, 'Barnabas İncili' olarak anıldı.”


14 yıl önce