|

Kayıt heyecanı bugün başlıyor

ÖSYS sonuçlarına göre bir yükseköğretim kurumuna yerleşen adaylar için kayıt heyecanı bugün başlıyor. Adaylar bu yıl ilk kez e-Devlet kapısı üzerinde kayıt olabilecek.

Yeni Şafak
04:00 - 3/08/2015 Pazartesi
Güncelleme: 22:15 - 2/08/2015 Pazar
Diğer

Bu yıl üniversite için tercih yapan 1 milyon 239 bin 800 adaydan 784 bin 950'si bir lisans ve önlisans programına yerleşti. Bu adaylar için 7 Ağustos'a kadar sürecek kayıt heyecanı bugün başlıyor. Kayıt hakkı kazanan adaylar, bu yıl devlete ait üniversitelere isterlerse e-Devlet kapısı üzerinden de 5 Ağustos'a kadar kayıt yaptırabilecek.


E KAYIT ALINACAK

Kayıt için e-Devlet kapısı şifresiyle “https://www.turkiye.gov.tr” adresine ya da e-Devlet mobil uygulamasına giriş yapmak ve e-hizmetler sekmesindeki YÖK-”Üniversite e-kayıt” hizmetini tıklamak yeterli olacak. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlemlerini tamamlayacak.


HAKKINI KAYBEDECEK

Elektronik kayıt yapamayan öğrenciler ise bugünden itibaren 7 Ağustos'a kadar yerleştiği yükseköğretim kurumuna bizzat başvurarak kayıt olabilecek. Süresi içinde şahsen kayıt veya e-kayıt yaptırmayan ve işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedecek.




#yükseköğretim
#YÖK
#ÖSYS
9 yıl önce