|

Kazıklı Voyvoda'nın torunu öldü

Dracula olarak bilinen Vlad Tepesti'nin (Kazıklı Voyvoda) torunu Ottomar Rodolphe Vlad Dracula Printul Kretzulesco 67 yaşında Berlin'de öldü.

Cihan
00:00 - 21/11/2007 Çarşamba
Güncelleme: 12:12 - 21/11/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Kazıklı Voyvoda'nın torunu öldü
Kazıklı Voyvoda'nın torunu öldü

Romanya tarihinde önemli bir yere sahip olan ve Dracula olarak bilinen Vlad Tepesti'nin (Kazıklı Voyvoda) torunu Ottomar Rodolphe Vlad Dracula Printul Kretzulesco 67 yaşında Berlin'de öldü.

1476 yılında ölen Kazıklı Voyvoda'nın soyundan geldiği belirtilen Ottomar Vlad Dracula, genç yaşında Almanya'ya giderek Berlin'de pastanecilik ve antikacılık yapmaya başladı. Daha sonra ortaçağ yemeklerinin yapıldığı bir resturant açtı. Almanya'nın bir kasabasında kendisine ait bayrağı, pasaportu, milli marşı ve parası olan ve 'Drac Prensliği' adı altında bir prenslik kurdu.

Aynı zamanda Almanya Parlamentosunda milletvekili olan Ottomar Vlad'ın prensliğinde bin 100 kişi yaşıyor. Ottomar Vlad, bu prensiliğinde dedesinin tersine kurduğu Kızıl Haç kan toplama merkezinde kan bağışı gibi etkinlikler gerçekleştiriyordu.

Almanya anayasasına aykırı olmasına rağmen böyle bir prensliğin var olmasına birçok Alman vatandaşı inanamadığını ifade etti.

16 yıl önce