|

Kâbus geri döndü

80 kuşağının unutulmaz kült filmlerinden "Elm Sokağında Kâbus", yeni uyarlaması, “yanık kahramanı” Freddy Krueger ile 25 yıl sonra 21 Mayıs'ta tüm dünyada gösterimde.

Orhan Turan
00:00 - 15/04/2010 Perşembe
Güncelleme: 23:25 - 14/04/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Kâbus geri döndü
Kâbus geri döndü

Bir korku klasiği olan “Elm Sokağında Kâbus”un (A Nightmare On Elm Street) güncellenen yeni uyarlaması, Freddy Krueger ile geri dönüyor. Serinin ilk filminin yayınlanmasından 25 yıl sonra, “Freddy Krueger” kökenli öykü, çağdaş bir uyarlamayla beyaz perdeye taşınacak.

FAN SİTELERİ KURULDU BİLE

21 Mayıs'ta tüm dünyada aynı anda gösterime girecek olan film, şimdiden hayranları arasında büyük heyecana neden oldu. Daha önce 7 filmi çekilen serinin bu modern versiyonunda görüntü efektleri de kendinden söz ettirmeye aday.

Önümüzdeki ay vizyona girecek film için şimdiden fan siteleri kuruldu. Filmin en büyük hayranları ise, 25 ile 30 yaş arasındaki kitle... İlki 1985 yılında çekilen “Elm Sokağı'nda Kabus” serisinin bu son filminde, yine bir grup genç Freddy Krueger tarafından takip edililiyor.

UNUTULMAZ SAHNELER

Korku filminde, uyumadıkları sürece birbirlerini koruyabilen gençler, uyuduklarında kendilerini bekleyen tehlike ile yüzleşiyorlar. Daha önceki serilerin unutulmaz sahneleri de, yeni filmin karelerine yansıyor. Freddy'in metal uzun tırnaklarını sağa sola sürterek iç gıcıklayan sesler çıkarması ve kan gölüne dönen yatak sahnesi, yatay çizgili kazağı ve fötr şapkasıyla Freddy, “Elm Sokağında Kabus”un son filmiyle kendinden söz ettirecek gibi görünüyor.


Ödüllü oyuncu oynayacak

Freddy'nin marka haline gelen fötr şapka, kırmızı-yeşil çizgili kazak ve dört bıçaklı eldivenini bu filmde Akademi Ödülü adayı Jackie Earl Haley (“Little Children/Tutku Oyunları” “Watchmen”) giyiyor. Filmin yönetmenliğini, ödüllü müzik klibi ve reklam filmi yönetmeni ve bu proje ile ilk film yönetmenliğini yapan Samuel Bayer üstleni-yor. Rüyaları Freddy yüzünden kâbusa dönen gençleri; Kyle Gallner, Katie Cassidy, Rooney Mara, Thomas Dekker ve Kellan Lutz canlandırıyor. Diğer rollerde ise; Clancy Brown ve Connie Britton yer alıyorlar. Wesley Strick ve Eric Heisserer'ın yazdığı senaryodan filmi Samuel Bayer yönetiyor. Filmin yapımcılığını, Michael Bay, Andrew Form ve Brad Fuller gerçekleştiriyor.



14 yıl önce