|

Kenan Doğulu ilk provasını yapacak

Aa
00:00 - 4/05/2007 Cuma
Güncelleme: 12:50 - 4/05/2007 Cuma
Yeni Şafak
Kenan Doğulu ilk provasını yapacak
Kenan Doğulu ilk provasını yapacak

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de düzenlenecek 52. Eurovision şarkı yarışmasında Türkiye'yi "Shake it up, Şekerim" adlı şarkısıyla temsil edecek Kenan Doğulu, Finlandiya'da bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Sahneye çok güçlü bir ekiple çıkacaklarını ifade eden Doğulu, herkesin kendisine çok sahiplendiğini belirtti.

"Çok güzel karşılandık. Burada Türkiye'yi bize aratmıyorlar" diyen Doğulu, internet sitelerinde favori gösterildiği haberlerini aldıklarını, bunun da kendisinin ve ekibinin motivasyonunu artırdığını kaydetti.

İlk sahne provalarını yarın yapacaklarını söyleyen Doğulu, kostüm provalarının çok iyi geçtiğini belirtti. Doğulu, dans koreografisinin de son derece başarılı olduğunu ifade ederek, 10 Mayıstaki yarı finale kadar hazır olacaklarını bildirdi.




Yarışmada Kenan Doğulu'ya, dünyaca ünlü dört yabancı kadın dansçı eşlik edecek.

Dansçılardan Jessica Forsman'ın Finlandiyalı olması dikkati çekerken, bunun Doğulu'nun Finlandiya'dan oy almasında etkili olacağı düşünülüyor.

Forsman, Robbie Williams, Cher ve West Life gibi müzik dünyasının ünlüleri ile yaptığı çalışmalarla tanınıyor.

Diğer 3 İngiliz dansçı (Sarah Merry, Dominique Tipper ve Charlie Mayhew) ise yine müzik dünyasından Beyonce, Steps S Club Seven, 50 Cent, Geri Halliwell ve Fergie gibi isimlerle sahnede dans etmiş.

Doğulu'nun ekibinde yer alan bir diğer ünlü isim ise dünyaca ünlü İngiliz koreograf Les Child.

Child'in portföyünde, Rolling Stones, Lionel Richie, Robbie Williams, Rod Steward, Pet Shop Boys, Erasure gibi ünlü isimler bulunuyor.

Kenan Doğulu'ya geri vokalde ise Murat Çekem eşlik edecek.


PAHA BİÇİLMEZ KOSTÜMLER

Bu arada, Swarovski'nin İstanbul şubesi de sponsor olarak, Doğulu ve ekibinin kıyafetleri için yaklaşık 150 bin avro değerinde elli bin değerli taş verdi.

Kostümlerin tasarımını yapan Kenan Doğulu'nun eski menajeri Ceyda Balaban, bu çerçevede kıyafetlerin değerinin paha biçilemeyecek ölçüde olduğunu belirtti.

Balaban, kostümlerde kullanılan kristal taşların yanı sıra dansçıların kostümlerinin üst kısımlarının 22 ayar altın banyosundan geçirildiğini kaydetti.

Türkiye'nin en ünlü tasarımcılarından Hakan Yıldırım'ın da desteğiyle tamamlanan ve tahminen 300 bin avronun üzerinde fiyat biçilen kostümler önümüzdeki günlerde basına tanıtılacak.

Helsinki'de Hartwall Arena'da düzenlenecek yarışmanın yarı finali 10 Mayısta, finaliyse 12 Mayısta yapılacak.

Bosna-Hersek, İspanya, İrlanda, Finlandiya, Litvanya, Yunanistan, İsveç, Fransa, Rusya, Almanya, Ukrayna, İngiltere, Romanya ve Ermenistan doğrudan finale kalırken, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 28 ülke önce yarı finalde yarışacak.

Yarı finalde ilk 10'a giren ülkelerin şarkıları finale katılmaya hak kazanacak.

17 yıl önce