|

Kia'nın ilk coupe modeli: Cerato Koup

C segmetindeki tek sedan coupe olmasıyla rakiplerinden ayrılan Kia Cerato Koup markaya farklı bir şıklık getiriyor. Dört kapılı sedan versiyonuna kıyasla daha alçak, daha kısa ve daha hafif olan Kia Cerato Koup, 1.6 lt. benzinli motor, düz veya otomatik vites seçenekleriyle satışa sunuluyor.

Merve Sena Kılıç
00:00 - 1/01/2012 Pazar
Güncelleme: 22:26 - 31/12/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
Kia'nın ilk coupe modeli: Cerato Koup
Kia'nın ilk coupe modeli: Cerato Koup

Ülkemizdeki lansmanı 2010 yılı Kasım ayında gerçekleştirilen Kia Cerato Koup, markanın ilk coupe otomobili olması sebebiyle büyük ilgi çekmişti. Kia'nın Baş Tasarımcısı Peter Schreyer liderliğinde çalışan Kia tasarım ekibi tarafından tasarlanan Cerato Koup modeli, Kia'nın California'daki tasarım merkezinde geliştirilmiş. Yeni Cerato Koup ve kardeşi Cerato Sedan, Kia'nın yeni tasarım DNA'sını taşıyor. Sportif görünümüne ve alçak tavanına rağmen Koup, oldukça uzun dingil mesafesi sayesinde (2,650 mm) sınıfının lideri bir yolcu ve bagaj kapasitesi sunuyor.

SPORTİF VE MODERN TASARIM

Kia Cerato Koup modeli, kaslı ancak sofistike bir tasarıma sahip. Kia'nın yeni tasarım anlayışının yansımalarının görüldüğü Koup'da Cerato modeli ile benzer bir ön kısım var. İlk kez Kee ve Koup konsept otomobillerinde kullanılan belirgin ızgara tasarımı göze çarpıyor. Sportif jantları araca dinamik bir görüntü kazandırıyor. Arkadan bakıldığında ise daha güçlü bir tasarım hakim, çift egzoz çıkışı ve renkli arka lamba grubu dikkat çekiyor.

SEDAN KADAR GENİŞ

Cerato Koup, uzun dingil mesafesi beş yetişkin yolcunun konforlu bir şekilde seyahat etmesine olanak sağlıyor. İç tasarımda ilk olarak Sedan kardeşi Cerato'dan daha iyi olan koltuklar ve alüminyum pedal takımı dikkat çekiyor. Kabinde, iki adet bardak tutucu, önceki Cerato modelindekine kıyasla %20 oranında daha geniş bir torpido gözü ve birçok saklama alanları yer alıyor. Kırmızı aydınlatmaların olduğu gösterge paneli şık görünse de Sedan modelindekiyle birebir aynı olması pek tatmin edici gözükmüyor.

PERFORMANSI BAŞARILI

Kia'nın yeni Cerato Koup modelinde, CVVT (Sürekli Değişken Valf Zamanlaması) Sistemi ile donatılmış dört-silindirli benzinli bir motor görev yapıyor. 1.6 litrelik motor 6300 dev/dak'ta 124 ps maksimum güç üretirken 4,200 dev/dak'ta 156 Nm maksimum tork üretiyor. 6 ileri manuel şanzımanla gücünü ön tekerlere ileten Koup, 0-100 km/s hızlanmasını 10,3 saniyede gerçekleştirirken 190 km/s sürate ulaşabiliyor. Tamamen alüminyumdan imal edilmiş 1.6 lt. benzinli motor, düz veya otomatik vites seçenekleriyle satışa sunuluyor. Hafif direksiyonu sayesinde şehir içinde kolay bir kullanıma sahip aracın debriyaj yapısı ve vites geçişleri sportifliği destekliyor. Bir coupeye göre yumuşak sayılabilecek süspansiyon yapısı ise konfor anlamında memnun ediyor.


Teknik Özellikler

Kia Cerato Koup

Motor Hacmi: 1591 cc

Beygir Gücü: 126 hp

Maksimum Tork: 156 nm

0-100 km/s Hızlanma: 10.3 s

Maksimum Hız: 190 km

Yakıt Tüketimi Ort: 6.7 lt

Fiyatı: 52.800 TL

12 yıl önce