|

Kirliliği fotoğrafladılar

Balıkadamlar, "Uluslararası Sualtı Görüntüleme Yarışması"nda çektikleri fotoğraflarla Marmara'daki kirliliğe dikkat çektiler.

.
00:00 - 26/06/2001 Salı
Güncelleme: 17:59 - 12/05/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Kirliliği fotoğrafladılar
Kirliliği fotoğrafladılar

"1. Uluslararası Sualtı Görüntüleme Festivali" kapsamında düzenlenen yarışmanın ödülleri sahiplerini buldu. Caddebostan Balıkadamlar Spor Kulübü Başkanı Nezih Saruhanoğlu, "Amacımız suyun altındaki kirliliği sergilemekti" dedi. Caddebostan'daki kulüp tesislerinde düzenlenen ödül töreninde konuşan Saruhanoğlu, 8 yıldır düzenlenen "Herşeye Rağmen Yaşayan Marmara Sualtı Görüntüleme Yarışması"nın yanı sıra bu sene ilk kez "Uluslararası Sualtı Görüntüleme Festivali"ni de gerçekleştirdiklerini söyledi. Saruhanoğlu, Türkiye'nin tek iç denizi olan Marmara'nın eski güzel günlerine duyulan özlemin sözde kalmaması gerektiğini belirterek "Dikkatlerin kirliliğe rağmen yaşam savaşı veren Marmara'nın doğal güzelliklerine çevrilmesi ve ilgili mercilerin harekete geçebilmesi için çalışmalara hız verdik" diye konuştu.

Yassıada'da yapıldı

Yassıada'da gerçekleştirilen yarışmada 30'u Türk olmak üzere toplam 40 yarışmacıdan "Tatlı Su Video Görüntüleri" dalında birinciliği Çek Cumhuriyeti'nden Kuko Habrman, ikinciliği Slovakya'dan Bavol Svitanek, üçüncülüğü de Polonya'dan Krzysztof Cudzich elde etti. "Tuzlu Su Video Görüntüleri" dalında İngiltere'den John Boyle birinciliği, İspanya'dan Florentino Pertusa ikinciliği ve İtalya'dan Guido Picchetti üçüncülüğü kazandı. "En İyi Tatlı Su Fotoğrafı" dalında Avusturya'dan Werner Thiele birinciliği, Slovakya'dan Marian Legutky ikinciliği, İrlanda'dan Mirko Zanni de üçüncülüğü elde etti. "En İyi Tuzlu Su Fotoğrafı" dalında Avusturya'dan Werner Thiele birinciliğe, İtalya'dan Giuseppe Pignataro ikinciliğe, İrlanda'dan Mirko Zanni ise üçüncülüğe değer görüldü.

"8. Herşeye Rağmen Yaşayan Marmara Sualtı Görüntüleme Yarışması"nda ise "Makro Fotoğraf" dalında birinciliği Tacettin Sağlar, ikinciliği Taci Yücedere, üçüncülüğü ise Emer Yolaç elde etti. Standart Geniş Açı dalında da Engin Aygün birinciliği, Alptekin Baloğlu ikinciliği, Levent Albaş üçüncülüğü kazandı. "Video Başarı Ödülü"ne ise Fatih Uğurlu değer görüldü.

23 yıl önce