|

Kısa filmde jüri 'Potkal' dedi

İstanbul
00:00 - 26/11/2006 Pazar
Güncelleme: 23:23 - 25/11/2006 Cumartesi
Yeni Şafak
Kısa filmde jüri 'Potkal' dedi
Kısa filmde jüri 'Potkal' dedi

METRO Group'un, Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür (TÜRSAK) Vakfı işbirliğiyle düzenlediği METRO Group Kısa Film Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Sinema eğitimi alan gençlerin yaratıcılıklarına ışık tutmayı amaçlayan ve bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilen yarışmanın jürisinde Tevfik Başer, Atilla Dorsay, Claudia Hahn-Raabe, Doğan Hızlan, Hülya Koçyiğit, Metro Group Türkiye Temsilcisi Nurdan Tümbek Tekeoğlu ve TÜRSAK Vakfı Başkanı Engin Yiğitgil yer aldı.

PARA ÖDÜLÜ VE EĞİTİM İMKANI

Jüri üyelerinin birincilik ödülüne layık gördüğü kısa film, Gökçe Pehlivanoğlu'nun yönetmenliğini yaptığı "Potkal" filmi olurken, ikinciliği "Ayça'yı Neden Seviyorum" filmiyle Müfit Samik, üçüncülüğü ise yönetmenliğini Gizem Erbiber'in yaptığı "Taş" filmi elde etti. Mansiyon ödülünü de yönetmenliğini İsmet Kurtuluş'un yaptığı "Ceza Sahası" filmi kazandı.

Yarışmada birinci olan filmin yönetmeni, Londra New York Film Akademisi'nde 2007 yılında burslu sinema eğitimi ve 2 bin avro, ikinci olan filmin sahibi yine aynı akademide 2007 yılında burslu sinema eğitimi ve bin 500 avro kazandı. Yarışmada üçüncülüğü kazanan filmin yönetmeni bin 500 avro ve mansiyon kazanan yönetmen de bin avro ile ödüllendirildi.


17 yıl önce