|

Kitap fuarı için kemerleri bağlayın

37. Uluslararası Kitap Fuarı başladı. Etkinlikler, söyleşiler ve kitaplar İstanbul’un en ücra köşesinde okurları bekliyor. Dokuz gün sürecek kitap yolculuğu için kemerlerinizi bağlayın!

Ayşe Olgun
04:00 - 11/11/2018 Pazar
Güncelleme: 12:02 - 11/11/2018 Pazar
Yeni Şafak
37. Uluslararası Kitap Fuarı başladı.
37. Uluslararası Kitap Fuarı başladı.

Bu haber yalnızca kitap kurtları için! Çünkü hep birlikte kitap fuarı için birazdan yola çıkacağız. Bu yıl 37. kez kapılarını açan Uluslararası Tüyap Kitap Fuarı dün başladı ve dokuz gün boyu devam edecek. Beylikdüzü’ne doğru seferler başlasın!

Bilenler bilir Beylikdüzü’ne doğru giden metrobüs seferlerinde her yıl bu günlerde yolcu profili değişir. Avcılar’dan sonra yavaş yavaş içeriden şu sorular yükselmeye başlar: “Geldik mi? Kaç durak kaldı? Şoför bey biz kitap fuarına gidiyoruz hangi durakta ineceğiz acaba? ”… bu sorular uzar..

Eğer siz de benim gibi pencereden dışarıyı seyrederken insanların sohbetine kulak kabartmayı seviyorsanız kitap okuma oranları şöyle düşük böyle kötü şikayetlerine inat bu hat boyunca özellikle gençler arasında dönen kitap-yazar muhabbetini dinledikçe için için sevinmeye yolda başlayacaksınız.

Dışardaki kalabalık arttıkça artmıştır artık metrobüsten inip o kalabalığa karışma vakti gelmiştir. Giriş kapısına doğru giderken ‘bilet ister misin?’ diyen adamlar karşınıza çıkacaktır onların yanından hızlıca geçin. Çünkü bu adamlar kitap fuarını bir kez bile gezmemiş ama insanları kandırmanın kitabını yazmış karaborsa biletçilerdir yüz vermeye gelmez!

YENİ ŞAFAK KİTAP
EKİNİ KAÇIRMAYIN

O kadar uzun bir yolculuktan sonra içeri girdiğinizde bir kantin göreceksiniz. Bu zorlu yolculuğu başarmanın şerefine kendinize bir bardak kahve ısmanlayın, çünkü bu ikramı hakkettiniz. Kahvenizi alınca da hemen karşınıza gazetelerin stantları çıkacaktır bu stantlardan kitap eklerini ücretsiz almayı unutmayın. -Biz hazırladık diye demiyorum- yeni çıkanlardan haberdar olmak, kitap dünyasında nezih ve keyifli bir yolculuk yapmak istiyorsanız Yeni Şafak Kitap ekini özellikle almanızı tavsiye ediyorum. Şimdi hep birlikte fuar alanına geçelim:

Benim kitap fuarında mutlaka uğradığım yayınevi listem şöyle: İş Bankası Yayınları, YKY, Can, Everest-Alfa Grubu, Doğu-Batı, Ötüken, Klasik-Küre ve Sel Yayınları. Bu yıl ise iki yayınevi daha var: Biri Ketebe diğeri ise VakıfBank Kültür Yayınları.

Geçen yıl İş Bankası Yayınları’ndan Sözlü Basın Tarihi’nin ilk üç cildini 60 liraya almanın mutluluğunu yaşamıştım. (Bu arada sözlü tarih serisinin neden yarım kaldığına hala üzülürüm). İnsan Yayınları ise geçen yıl kitaplarını jelatinli olarak sergiliyordu. O kadar yolu gidip kitaplara dokunamamak tek kelimeyle moral bozucuydu. Umarım bu yıl okurlar olarak aynı hayal kırıklığını yaşamayız.

OKUMA LİSTEM FUAR YOLUNDA OLUŞUR

İtiraf edeyim hayatımın hiçbir döneminde önceden okuma listeleri yaparak kitap alışverişi yapmadım. Bu yüzden kitap stantları benim için her seferinde sürprizlerle dolu. Almak istediğim bir kitap tezgahta hele bir de indirimli fiyatıyla karşıma çıkıyorsa nefesim tutuluyor. Bazen indirimde bile olmasa o kitabı almak fuar hatırası olarak saklamak hoşuma gidiyor. Böylece kendi okuma listem kendi kendine oluşuyor. Kimini okuyup kimini okumaya başladığım kimini ise fuardan almayı hayal ettiğim bugünlerdeki listeme gelince şöyle: Barbar Modern Medeni (İbrahim Kalın-İnsan Yayınları), Çağ ve Hakikat- Rene Guenon’dan Seçme Makaleler ve Yorumlar (Mustafa Tahralı), Beyaz Büyü (Lothar Müller), Frankenstein Bağdat’ta (Ahmed Saadavi), Alışveriş Listesi (Cevdet Karal), Dünden Bugüne Babıali (Nail Güreli), Cağaloğlu-Hayatın ve Mesleğin Birleştiği Yer (Doğan Hızlan), Medreselerde ve İlahiyatlarda Din Anlayışları-Karşılaştırmalı Sosyolojik Bir Analiz (Abdussamed Kaya), Güzeli Kurtarmak (Byung-Chul Han), Halit Refiğ (Gülper Refiğ), Ara Sıra ve Daima (Sevin Okyay) ve son olarak Abdülhak Şinasi Hisar’ın kardeşi Selim Nüzhet Gerçek’ten iki güzel kitap: Geçmiş Zamanlara Dair, İstanbul Şehirler ve Mimari.


Fuarda ve daima tezgahlarda kitapları karıştırırken yan yana gelmek dileğiyle…


#tüyap
#kitap fuarı
5 yıl önce