|

Konser için geç kaldım

İtalyan pop dünyasının 'First Lady'si Ornella Vanoni, eski plak şarkılarını ilk kez İstanbullu hayranları için dün gece seslendirdi. Sanat hayatında 55 yılı geride bırakan Vanoni, konser için çok geç kaldığını düşünüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/01/2015 Çarşamba
Güncelleme: 22:05 - 27/01/2015 Salı
Yeni Şafak
Bir Akdeniz efsanesi olan Ornella Vanoni, dün gece İş Sanat Konser Salonu’nda sahne aldı. Son turnesine ‘Ultimate Tour’ adını veren seksen yaşındaki diva, 80'lere damga vurmuş eski plak şarkılarını seslendirdi. Vanoni’nin sanat hayatı 1960'larda başlıyor. İlk büyük çıkışını 1963’te Gino Paoli'nin yazdığı “Senza fine” ve “Che cosa c’è” gibi unutulmaz şarkılarla gerçekleştirmiş. 

BOĞAZ'I UNUTAMAM

İlerleyen yaşına rağmen, şarkıların getirdiği bir gençlik olsa gerek bildiği, sevdiği ve inandığı tarzda şarkılar söylüyor. Müzik endüstrisi ile ilgili değişen alışkanlıklara aldırmıyor çünkü müziğin kıymetinin ve yerinin asla değişmeyeceğine inanıyor. Türkiye’ye gezmek için iki kez gelen Vanoni, “Işıl ışıl bir gecede yediğimiz müthiş bir yemek ziyafeti” diyerek bahsettiği Boğaz’daki akşam yemeğini ve Boğaz’ı unutamıyor. Sanat yaşamında 55 yılı geride bırakan Vanoni, konser için geç kaldığını düşünüyor ve “Gecikmeyi son konserimle telafi ettim” diyor.

KENDİMİ ANLATIYORUM

“Sahnede şarkıların duygusunu yaşayarak söylediğinizde aslında yine tıpkı bir oyuncu gibi o hikayenin içine girmiş oluyorsunuz ve iyi bir şarkıcının da iyi bir oyuncu olabileceğini düşünüyorum. Benim için hiç birbirine uzak olmadılar” diyen Vanoni, müzikten önce sahne tozunu yutuyor. Giorgio Strehler ile Milano’da sahneye başlıyor. Piccolo Tiyatrosu’nda çok iyi bir çevre edinerek yol alıyor. Gino Paoli’nin dehası ve müzikleri onu şarkılara çekiyor. Müziğin kendisini ifade etmenin en güzel yollarından biri olduğunu söyleyen Vanoni, hala şarkı söyleyebildiği için kendini çok şanslı hissediyor. İtalya’ya gidecek olanlara ise “İtalya’nın tarihi zenginliklerini eminim hemen herkes biliyor ama modayı takip etmek için de bol bol ziyaret etmelisiniz. Hem sanat hem moda için İtalya’nın ne kadar çekici olduğu konusunda bana katılacağınızdan eminim” tavsiyesinde bulunuyor.
#Ornella Vanoni
#Ultimate Tour
#Gino Paoli
9 yıl önce