|

Konyalı Demirok bu kez AP'ye oynuyor

İsveç'te belediye başkanı seçilerek Avrupa'da bu göreve getirilen ilk Türk unvanını alan Muharrem Demirok, partisi tarafından Avrupa Parlamentosu seçimleri için aday gösterildi.

Stockholm
00:00 - 31/05/2009 Pazar
Güncelleme: 02:26 - 31/05/2009 Pazar
Yeni Şafak
Konyalı Demirok bu  kez AP'ye oynuyor
Konyalı Demirok bu kez AP'ye oynuyor

Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri yaklaşırken 4 ay önce Avrupa'nın ilk belediye başkanı unvanını alan Konyalı Muharrem Demirok'un yükselişi sürüyor. 1 Haziran'da Avrupa Dönem başkanlığını devralacak olan İsveç'in en gelişmiş 5. şehri olan Lingköping'e 4 ay önce belediye başkanı seçilmesiyle gündeme oturan Demirok, partisi tarafından AP parlamentosuna aday gösterildi. Merkez Partisi tarafından listenin 13. sırasından Avrupa Parlamentosuna aday gösterilen çiçeği burnunda belediye başkanının, 8 bin tercih oyu alması halinde Parlamento'ya milletvekili seçilebileceği belirtildi. Avrupa Birliği üyesi ülkeler, 4-7 Haziran tarihleri arasında parlamentonun yeni vekillerini seçmek için sandık başına gidecek.


SEÇİLMEMESİ İÇİN BİR NEDEN YOK

İsveç vatandaşı Türkler, İsveç'te yaşayan Türk kökenli yabancılar olarak büyük bir güç olduklarını ve gerekli çalışmaların yapılması durumunda, Demirok'un Brüksel'e gitmemesi için hiçbir sebep olmadığını dile getirdi. İsveç'te 60 bine yakın Türk vatandaşı olduğunu belirten Demirok, 8 bin tercih oyu aldığı takdirde milletvekili seçilebileceğini ifade etti.


ÜLKEDE 30 BİN HEMŞEHRİM VAR

Tüm İsveç vatandaşı Türklerin oyuna talip olduğunu söyleyen Demirok, "Konya'nın Kulu ilçesinden İsveç'e yerleşmiş İsveç vatandaşı 30 bine yakın hemşehrim var. Ben de bir Kululu olarak onlardan sandık başına gidip benim için oy kullanmalarını bekliyorum" dedi. İsveç'in Avrupa Birliği tam üyelik konusunda daima Türkiye'ye tam destek verdiğini söyle-yen Demirok, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin, bir dizi ziyaret için İsveç'e gelecekken, İsveç'in Türkiye'ye tam destek vermesinden rahatsız olarak bu gezisini ertelediğini hatırlattı.


Türkiye'yi hararetle savunacağım

Seçildiği takdirde Avrupa Parlamentosu'nda Türkiye'yi ateşli bir biçimde savunacağını vurgulayan Muharrem Demirok, "Türkiye kesinlikle tam üyeliği hak etti. Türkiye, son zamanlarda Avrupa Birliği'ne alınan birçok ülkeden daha iyi durumda" şeklinde konuştu.



15 yıl önce