|

Köşeye sıkışan matadora saldırmadı

Matador Torero Alvaro Munera’nın kariyerinin bitişini temsil eden fotoğrafta çaresiz kalan Munera'nın hüzünlü öyküsünü sizler için derledik.

Yeni Şafak
10:37 - 16/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:47 - 16/07/2018 Pazartesi
Diğer
Matador Torero Alvaro Munera, kariyerini bitirme kararı verdi.
Matador Torero Alvaro Munera, kariyerini bitirme kararı verdi.

Fotoğraftaki “Matador Alvora Munera” bu dövüşten kısa süre sonra kariyerine son verme kararı aldı. Fotoğraftaki gösterinin son anlarına doğru gücünü yitiren ve başı dönen ve nefesi tükenen Alvaro ringin köşesine yıkıldı ve hareketsizce kaldı. Boğanın ona yaklaştığını görünce onun için korkulu sonun yaklaştığını tüm bedeninde hissetti. Ancak boğa ona hiç bir şey yapmadı. Savunma yapmayan adama karşı boğa öylece durdu ve ona bakarak bağırdı.


Boğa gözümün içine bakarak bağırdı, böyle sadece bağırdı. Sırtına kılıçlar batırdığım hayvan bana zarar vermedi, istese beni oracıkta öldürebilirdi fakat sadece gözlerime bakıp bağırdı. Sanki haykırıyordu… Her hayvanda olduğu gibi onun gözlerinde de masumluk vardı. Ona neden bunu yaptığımı soruyordu sanki. Korkum, utanca dönüşmeye başlamıştı. Benim ona yaptığım gibi, bana savunmasızken zarar vermeyi tercih etmedi. O an yüreğimde adaletin hıçkırarak ağladığını işittim. Kendimi o gün dünyanın en vahşi mahluğu gibi hissettim.

#GZTmzt
#boğa
6 yıl önce