|

Kötü alışkanlıktan zekamı koruyorum

Dünya Zeka Oyunları'na katılmak için Antalya'ya gelen 'dünyanın en zeki kişisi' Alman Ulrich Voigt, "Sürekli bulmaca çözüyorum. Alkol ve uyuşturucudan uzak durarak zekamı koruyorum" diyor.

Aa
00:00 - 6/11/2009 Cuma
Güncelleme: 22:32 - 5/11/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Kötü alışkanlıktan zekamı koruyorum
Kötü alışkanlıktan zekamı koruyorum

Dünya Zeka Oyunları'nda son 9 yılda 6 kez şampiyon olan Ulrich Voigt, zekasını korumak için alkol ve uyuşturucu maddelerden uzak durduğunu, hayatın ve bulmacaların zevkini çıkardığını kaydetti.

Dünyanın en zeki insanlarının bir araya geldiği 18. Dünya Zeka Oyunları, Antalya Belek'te başladı. Son 9 yılda 6 kez şampiyon olan ve dünyanın en zeki kişisi seçilen Alman Ulrich Voigt, Türkiye'ye unvanını korumaya geldiğini söyledi. Dünyanın en zeki insanı olmak için özel bir beslenme şeklinin olmadığını ifade eden Voigt, 'Zekamı korumak ve için alkol ve uyuşturucu maddelerden uzak duruyorum, hayatın ve bulmacaların zevkini çıkarmaya bakıyorum. Sürekli soru ve bulmaca çözerek antrenman yapıyorum' diye konuştu.

SOKAKTA DAHİYİM AMA

Dünya Zeka Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve New York Times Bulmaca Editörü Will Shortz da şampiyona için Antalya'ya gelenlerden... Kendisini oldukça akıllı bulduğunu anlatan Shortz, 'Sokakta yürüdüğüm zaman kendimi dahi gibi görüyorum ama bu tür yarışmalara geldiğimde kendimi orta zekalı hissediyorum. Bu nedenle bu yarışmalar benim için faydalı' dedi.

ZEKİYİM VE SOSYALİM

Geçen yıl Belarus'ta yapılan şampiyonada dünya ikincisi olan Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Mehmet Murat Sevim de bu yıl birinci olmak için yarışacak. Sevim, zekasını zinde tutmak için devamlı soru çözdüğünü söyledi. Çok zeki olup toplumdan kendisini soyutlayan insanlar olduğunu ama kendisinin bu kategoriye girmediğini belirten Sevim, 'Her zeka seviyesinden arkadaşım var. Okuldaki arkadaşlarım zaten ÖSS'de belli bir puanın üzerinde alarak okula gelen kişiler. Ama sadece zeki insanlar değil, her türlü arkadaşım var' diye konuştu.



14 yıl önce