|

Kral'ın zaferi

83. Oscar ödülleri tahminleri yanıltmadı. Zoraki Kral, en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi erkek oyuncu ve özgün senaryo dalında 4 ödül aldı.

00:00 - 1/03/2011 Salı
Güncelleme: 23:40 - 28/02/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
Kral'ın zaferi
Kral'ın zaferi
HOOPER EN İYİ YÖNETMEN

Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nin 83. Oscar ödüllerinde en iyi film ödülünü alan “Zoraki Kral”, yönetmen ve en iyi erkek oyuncu dahil dört dalda ödül getirdi. Akademinin Los Angeles'taki Kodak Tiyatrosu'nda düzenlediği 83. Oscar töreninde, en iyi yönetmen ödülünü İngiliz Tom Hopper, “Zoraki Kral” filmiyle kazandı.


EN İYİ AKTRİST NATALIE

En İyi Kadın Oyuncu ödülü, “Siyah Kuğu” filmindeki rolüyle Natalie Portman'a, En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ı da “Zoraki Kral” filmindeki rolüyle Colin Firth'e verildi. En iyi kadın ve erkek oyuncu ödüllerini alan 29 yaşındaki İsrail asıllı Amerikalı oyuncu Portman ile geçen yıl da aynı kategoride aday olan Firth, bu yılki Oscar'da en güçlü adaylardandı.


TÖRENE KÜFÜR DAMGASI

Törende En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü “Dövüşçü” (Fighter) filmindeki rolüyle Melissa Leo'ya, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü de yine “Dövüşçü” filmindeki rolüyle Christian Bale'e verildi. Melissa Leo, törendeki konuşmasında Akademi Ödülleri tarihinde bir ilke imza atarak, ağzından küfür kaçırdı. Daha sonra "Bu kelimeler için herkesten özür dilerim" diyen Leo, kelimeyi günlük konuşmada da çok sık kullandığını söyledi. Christina Bale de en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü alırken yaptığı konuşmasında herkese teşekkür ederken eşinin ismini unuttu.


OSCAR'IN BAŞ TAÇLARI
* En İyi Film: “Zoraki Kral”

* En İyi Yönetmen: Tom Hopper (Zoraki Kral)

* En İyi Kadı* Oyuncu: Natalie Portma* (Siyah Kuğu)

* En İyi Erkek Oyuncu: Coli* Firth (Zoraki Kral)

* En İyi Yardımcı Kadı* Oyuncu: Melissa Leo (Dövüşçü)

* En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Christia* Bale (Dövüşçü)

* En İyi Yabancı Film: I* a Better World (Daha İyi Bir Dünyada) Danimarka

* En İyi Belgesel: “İç İşler” (Inside Job) Charles Ferguson

* En İyi Özgü* Senaryo: “Zoraki Kral” David Seidler

* En İyi Uyarlama Senaryo: “Sosyal Ağ” (Aaro* Sorkin) (Zoraki Kral)

* En İyi Animasyon: “Oyuncak Hikayesi-3”

* En İyi Görsel Efekt: “Başlangıç”

* En İyi Film Montajı: “Sosyal Ağ”

HOLLYWOOD'DA BİR THY

83 yıllık Oscar tarihinde bir ilk yaşandı. Töreni yayınlayan Amerikan ABC kanalının canlı yayını sırasındaki reklamlarda THY'nin son reklamı ekrana geldi. Böylece THY'nin Kobe Bryant'lı yeni reklamı da Oscar gecesinde görücüye çıkmış oldu. 30 saniyelik bir reklam için 1 milyon dolar ödeniyor. THY, 3 Mart'ta İstanbul-LA seferlerini başlatıyor.


13 yıl önce