|

Kravatı 7 yıl sonra iade etti

Barack Obama, önümüzdeki yıl yapılacak seçimlere hazırlık için istifa eden sözcüsü Robert Gibbs ile vedalaşırken 2004 yılında bir konuşma öncesi ondan ödünç aldığı kravatı çerçeveleterek geri verdi. Obama, “O zaman Gibbs bir şey dememişti, ama hoşuna gitmediğini biliyorum” sözleriyle eski sözcüsüne takılmaktan da geri durmadı

Aa
00:00 - 13/02/2011 Pazar
Güncelleme: 23:37 - 12/02/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
Kravatı  7 yıl sonra  iade etti
Kravatı 7 yıl sonra iade etti
GİDİŞİ MÜBAREK'TEN DE ÖNEMLİ

ABD Başkanı Barack Obama, 2012'deki seçim kampanyasına katılmak için istifa eden sözcüsü Robert Gibbs ile vedalaşırken 7 yıl önce ondan aldığı kravatı iade etti. Gibbs'in son kez basın toplantısı düzenlediği salonda Mısır'daki gelişmeleri değerlendirdikten birkaç dakika sonra Obama, 'Elbette Gibbs'in gidişi, bugünün en önemli gidişi' şeklinde espri yaptı.


YÜKSELİŞİN BAŞLANGIÇ NOKTASI

Gibbs'in kendisiyle Senato'ya aday olduğu 2004'ten beri çalıştığını hatırlatan Obama, hafızalarda "siyasi yükselişinin başlangıç noktası" olarak yer ettiğinin düşünüldüğünü ifade ederek, 'Birçoğunuz bizleri harekete geçiren şeyin bu konuşma olduğunu sanıyor, oysa çözmem gereken en önemli şey hangi kravatı takacağımdı.


GİBBS HİÇBİR ŞEY DEMEDİ

Konuşmadan 10 dakika önce hala kravat için tartışıyorduk. Michelle (eşi) hiçbirini beğenmiyordu. Birisi 'Gibbs'in kravatına ne dersin' dedi. Gibbs hiçbir şey demedi; ama kravatını geri alamadığından memnun olmadığını biliyorum' ifadesini kullandı. Obama daha sonra kravatı bu kez çerçeveli olarak Gibbs'e iade etti.

13 yıl önce