|

Kriz geldi sinema da etkilendi

Dünya piyasalarını altüst eden ekonomik krizin sinema sektörünü de derinden etkilediğini söyleyen Oscar ödüllü oyuncu Adrien Brody, krizle birlikte çekilen film sayısının düşebileceğini dile getirdi.

Aa
00:00 - 20/10/2008 Pazartesi
Güncelleme: 01:56 - 20/10/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Kriz geldi  sinema da etkilendi
Kriz geldi sinema da etkilendi

Oscar ödüllü ünlü aktör Adrien Brody, “Stüdyolar kriz nedeniyle daha güvenli yolu tercih edecekler ve daha az risk alacaklar. Bu da demektir ki daha az film göreceğiz” dedi. 45. Altın Portakal Film Festivali için Antalya'ya gelen Türk sinemaseverlerle biraraya geldiler. “Piyanist” filmindeki başarısıyla “En İyi Erkek Oyuncu” dalında ödül alarak, “Oscar kazanan en genç aktör” unvanının sahibi olan Brody, bu filmdeki rolüyle hatırlanmaktan memnun olsa da canlandırdığı farklı karakterlerle de anılmak istediğini söyledi.

ABD'deki ekonomik krizin sadece ülkesinde değil, dünyada da son derece yıkıcı olacağını ifade eden Brody, film endüstrisinin de bundan etkileneceğini kaydetti. Özellikle bağımsız filmlerin üretiminin zorlaşacağını dile getiren Brody, bununla birlikte stüdyoların film çekmek için fonlardan ve kredilerden yararlandıklarına dikkati çekti. Brody, “Stüdyolar kriz nedeniyle daha güvenli yolu tercih edecekler ve daha az risk alacaklar. Bu da demektir ki daha az film göreceğiz” dedi. Yazarlar Sendikası'nın grevinin Hollywood'u çok etkilediğini belirten Brody, bu nedenle sinemanın yanı sıra televizyon dizilerinde de yeni ürün yaratılamadığını vurguladı. Senaristlerin, sendikasının ardından Aktörler Birliği'nin de aynı yolda ilerlemek istediğini belirten Brody, “Grev olsun olmasın sektörde yavaşlama olacak” diye konuştu.

SADECE PARAYI DÜŞÜNÜYORLAR

“Nürnberg Mahkemesi” ve “Derin Darbe” ile hafızalara kazınan Maximilian Schell de eski ve yeni birçok yönetmenle çalıştığını belirterek, “Yeni dönem yönetmenlerin ne yaptığını anlamıyorum açıkçası” dedi. Schell, filmlerin yönetmenlere ait olduğunu belirterek, oyunculuğa yaklaşımının yönetmenin belirlediği rolü üstlenmek olduğunu vurguladı.” Schell, kendisi için en büyük yönetmenin ise Charlie Chaplin olduğunu kaydetti. Oyuncular ve yönetmen arasında “tamamen absürt” bir ilişki olduğunu ifade den Schell, “Sanırım Hollywood'daki birçok yönetmen parayı ve uymaları gereken takvimi düşünüyorlar, ama bu yeterli değil” dedi.



16 yıl önce