|

Kudüs’e çizgimle hizmet ediyorum

Bu yıl ilki düzenlenen “Mirasımız Kudüs Uluslararası Karikatür Yarışması”nda birinci olan Endonezyalı Jitet Kutsana, “Kudüs’ün sesini dünyaya nasıl duyurabilirim, diye düşündüm, elimden sadece çizmek geldi. Kudüs’e çizgilerimle hizmet ediyorum” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/12/2017 Perşembe
Güncelleme: 03:27 - 21/12/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Endonezyalı Jitet Kutsana
Endonezyalı Jitet Kutsana

Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma (Mirasımız) Derneği tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen “Mirasımız Kudüs 1. Uluslararası Karikatür Yarışması”nda kazananlar geçtiğimiz hafta belli oldu. 39 farklı ülkeden 232 sanatçının 642 eserin katıldığı yarışmada birinciliği Endonezyalı Jitet Kustana aldı.

MÜSLÜMANLARI TEMSİL EDİYOR

Kustana, “Kudüs’ün şu an içinde bulunduğu durumu dünyaya nasıl duyurabilirim diye düşündüm. Elimden sadece çizmek geldi. Kudüs’e çizgilerimle hizmet ediyorum” dedi. Eserlerini hazırlamadan önce 10 gün araştırma yaptığını söyleyen Kutsana, “Kudüs’ü Uluslararası olarak konu alan tarihi süreci ayrıntılı olarak araştırdım. Nasıl bir eser yapabilirim zihnimde tasarımlar yaptım. Bu eserler benim ruhumu yansıtmalı diye düşündüm. Ayrıca bu eserlerin Müslümanları temsil etmesi gerektiği için daha dikkatli çalıştım. Elime kalemi ve kâğıdı alarak iki gün aralıksız çalışarak 5 eser çizdim. Beşinin arasında seçim yapamayıp hepsini yarışmaya gönderdim” şeklinde konuştu.

İLK KIBLEMİZ

Kudüs’ün değerine dikkan çeken başarılı karikatürist “Kudüs adece biz Müslümanlar için değil bütün hak dinler için kutsal. Orası bizim ilk kıblemiz. Biz Müslümanlar olarak buraya sahip çıkmalı ve korumalıyız” dedi. Yarışmalardan hiçbir maddi kaygısı olmadığına dikkat çeken Kutsana şöyle konuştu: “Kudüs, ebediyete kadar İslamiyet için önemli bir yer olarak kalacaktır. Kudüs bizimdir elimizden gelenin fazlasıyla oraya sahip çıkmalıyız. Tarih boyunca hep biz Müslümanlar sahip çıktık bu böyle sürecek. Kudüs’ü çok seviyorum. İnşallah bir gün gelecek bütün zulüm bitecek.”


Türkiye’nin hassasiyetinden etkilendim

Türkiye’ye uzak bir coğrafyada yaşadığını belirten Jitet Kutsana, “Türkiye’nin Filistin konusundaki hassasiyeti hakkında pek bir bilgim yoktu. Ancak ‘Mirasımız Kudüs 1. Uluslararası Karikatür Yarışması’ ile Türkiye ziyaretimde Cuma namazından sonra cami cemaati ve halkın Kudüs konusundaki hassasiyetine şahit oldum. Bu manzara karşısında kaybetmek istemediğim ümidim daha çok güçlendi. Türkiye’nin Kudüs hassasiyeti ve tutumu beni derinden etkiledi” ifadelerini kullandı.

140 tane ödül kazandı

Çizgi film tasarım sanatçısı olan Endonezyalı Jitet Kustana 50 yaşında ve dört çocuk babası. Çocukluk yıllarından beri resimle uğraştığını söyleyen sanatçı dünyada genelinde düzenlenen farklı yarışmalarda toplamda 140 ödül kazandı.

#Kudüs
#Filistin
#Jitet Kutsana
6 yıl önce