|

'Kullanmadığın oyuncağı getir, bir çocuk sevindir'

Cihan
00:00 - 8/03/2008 Cumartesi
Güncelleme: 14:51 - 8/03/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
'Kullanmadığın oyuncağı getir, bir çocuk sevindir'
'Kullanmadığın oyuncağı getir, bir çocuk sevindir'

Samsun Büyükşehir ıÜüSamsun Büyükşehir ıÜüSamsun Büyükşehir Belediyesi, yoksul çocukları sevindirmek için oyuncak kampanyası başlattı. "Kullanmadığın oyuncağı getir, bir çocuk sevindir" kampanyası ile 10 bin oyuncak toplanması hedefleniyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na kadar sürecek olan kampanya toplanan oyuncaklar, aynı gün oyuncağı olmayan çocuklara dağıtılacak.

Toplumsal barışın çocukluktan başlayacağına inanan belediye, bu sayede halk arasındaki yardımlaşma duygusunu da artırmayı amaçlıyor.

Sosyal belediyecilik anlayışına katkı olması amacıyla Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanı Şenol Kocatepe'nin öncülüğünde başlatılan kampanyanın yoğun ilgi görmesine Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kampanya ile çocukları sevendirmenin mutluluğunu yaşayacaklarını söyledi.

"Kullanmadığın oyuncağı getir, bir çocuk sevindir" kampanyası hakkında bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Dar gelirli ailelere yönelik belediyeler tarafından sık sık yapılan gıda, kırtasiye ve giysi kampanyalarından farkılı olarak Türkiye'de ilk kez bir belediye oyuncak kampanyası düzenliyor. Böylece ailelerinin maddi problemleri sebebiyle oyuncağı olmayan çocukları sevindirmek istedik. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak "Kullanmadığın oyuncağı getir, bir çocuk sevindir" kampanyası başlattık. 10 gün önce startı verilen kampanya gösterilen yoğun ilgiden çok memnunum. Kampanyamıza çocuklar büyük ilgi gösterirken, aile büyüklerinin de kampanyaya destek vermelerini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Son olarak evlerinde kullanmadıkları oyuncaklarını vermek isteyen çocukların Samsun Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne müracaat etmesi gerekiyor. Oyuncak veren çocuklara ise 15 günde düzenlenecek törenle sertifika verilecek.

16 yıl önce