|

Kurban Yakalama Timi göreve hazır

Erzincan Belediyesi tarafından Kurban Bayramı'nda, kaçan hayvanları etkisiz hale getirmek amacıyla kurulan 'Kurban Timi', bayrama sayılı günler kala hazırlıklarını sürdürüyor.

Cihan
00:00 - 8/10/2013 Salı
Güncelleme: 11:26 - 8/10/2013 Salı
Yeni Şafak
Kurban Yakalama Timi göreve hazır
Kurban Yakalama Timi göreve hazır

Erzincanspor Vedat Çimen Tesisleri'nde tim ekibi, kaçan kurbanlığı yakalamak için sürekli koşu antrenmanı yapıyor. Kondisyon artıran ekipten bazı elemanlar kement atarak, bazıları da uyuşturucu iğne atan tabancalarla pratik yapıyor.

Belediye bünyesinde 2008'de kurulan, 'Alo Kurbanım Kaçtı' timi 9 kişiden oluşuyor. Belediye tarafından her yıl olduğu gibi oluşturulan kurban timi, bu yılda çalışmalarına başladı. Erzincan Belediyesi Temizlik İşleri bünyesinden seçilen 8 kişi, Erzincanspor tesislerinde günde iki kez olmak üzere antrenmanlarına başladı. Ekip ağırlıklı olarak kondisyon toplamaya önem verirken, önce sahada düz koşu yapıyor, daha sonra ise engel üzerinden hopluyor.

Kültür fizik hareketlerinin yanı sıra şınav çeken ekip daha sonra saha ortasına dikilen ve üzerine trafik konisi yerleştirilen hedeflere kement atma eğitimi alıyor. Ekip Şefi Ertuğrul Telli nezaretinde antrenmanlarını büyük bir disiplin içerisinde gerçekleştiren tim ekibi, son olarak da ellerinde ki uyuşturucu tabanca ve tüfekler ile atış yaparak pratik yapıyor.

Ekip Şefi Ertuğrul Telli, oluşturulan ekiple birlikte kurban yakalama antrenmanları günde iki kez yaptıklarını belirterek, 'Bayram süresince vatandaşlarımıza hizmet vereceğiz. Kaçan kurbanlıkları yakalamak için elimizden geleni yapacağız." dedi.

Kurban timi personellerinden Murat Susmuş ise aldıkları eğitimin ardından bayramda kaçan kurbanlıkları yakalamaya hazır hale geleceklerini kaydetti.

11 yıl önce