|

Kurtlar rekor kırıyor

Pana Film'in yapımcılığını üstlendiği Kurtlar Vadisi Filistin filmi izleyici rekoru kırıyor. Türkiye'de filmi dört günde 750 bin kişi izledi. 700 salonda 350 kopya ile gösterime giren filme basın da büyük ilgi gösteriyor.

Oktay Mehmet
00:00 - 2/02/2011 Çarşamba
Güncelleme: 23:46 - 1/02/2011 Salı
Yeni Şafak
Kurtlar rekor kırıyor
Kurtlar rekor kırıyor

Kurtlar Vadisi Filistin'i ilk üç gün içerisinde Türkiye'de ve Avrupa'da 900 bin seyirci izledi. Filmi sadece Türkiye'de 4 günde 750 bin kişi seyretti. Ukra İnşaat ana sponsorluğunda, Özen Film tarafından dağıtımı gerçekleştirilen Kurtlar Vadisi Filistin, yaklaşık 700 salonda 350 kopya olarak gösterime girdi. Film, gösterildiği tüm salonlarda yoğun seyirci ilgisiyle karşılaştı. Filme basın da büyük ilgi gösterdi.

GURBETÇİLERDEN FİLME BÜYÜK İLGİ

Hafta sonu 250'den fazla habere konu olan Kurtlar Vadisi Filistin filmine halkın ve basının ilgisi giderek artıyor. “Kurtlar Vadisi Filistin” filminin yapımcılığını Pana Film adına Raci Şaşmaz üstlenirken, senaryosu Raci Şaşmaz, Bahadır Özdener ve Cüneyt Aysan tarafından kaleme alındı.

Alman devlet televizyonu ZDF önce yasaklanan sonra gösterimine izin verilen olay filmi haber yaptı. 18 yaş sınırlamasıyla Almanya'da gösterime giren 'Kurtlar Vadisi Filistin' filmi Alman televizyon programlarına konu oldu. Alman medyasında film ile ilgili sık haberler yayınlanırken, ülkenin ünlü 2'nci devlet kanalı ZDF, 'olay film'e geniş yer verdi, ünlü sanatçı Necati Şaşmaz'ın canlandırdığı “Polat Alemdar”ı Türk ve İslam dünyasının 'James Bond'u olarak nitelendirdi. Haberde, filmin Gazze'ye yardım götüren konvoyda 9 Türk'ün öldürülmesi ve bunların öcünün alınmasının konu alındığı belirtilirken, Polat Alemdar'ın Arap dünyasında da büyük ilgi gördüğü, 'Mavi Marmara'ya düzenlenen operasyona komuta eden “kötü adam” Moşe Ben Eliezer'in İsrail'i simgelediği vurgulandı.



13 yıl önce