|

Kurufasülyeyi vezir etti

Karadeniz mutfağının ve tabi ki kurufasülyenin doyumsuz lezzetine varmak isteyenlerin durağı Vezir Sofrası, İstanbul, Eyüp'te... Bir kere uğrayanın bağımlısı olduğu mekanın sahibi Hakan Çataklı "Biz müşterilerimizin sadece yemek yemesini değil, yerken keyif almasını istiyoruz. İşte başarımızın sırrı da burada" diyor.

Cevat Zorba
00:00 - 29/07/2012 Pazar
Güncelleme: 19:37 - 28/07/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Kurufasülyeyi vezir etti
Kurufasülyeyi vezir etti

Osmanlı ve Karadeniz mutfağının şahane lezzetlerini bir arada bulabileceğiniz ve sahibi Hakan Çataklı'nın deyimiyle "yemeğe değil yerken keyif almaya" gelinen lezzet durağı Vezir Sofrası. Şahane lezzetlere ev sahipliği yapan bu mekan 1999'dan beri Eyüp Demirkapı'da. İstanbul'da ağzının tadını bilenlerin yerini ve ismini ezbere bildiği Vezir Sofrası, on üç yıldır aynı tat ve keyfi misafirlerine sunmaya devam ediyor. Aslen Rizeli olan mekan sahibi Hakan Çataklı, Vezir Sofrası'nın giderek büyüyen popülaritesini şöyle anlatıyor: "İnsanların karnını doyurmak kolay. Bu yüzden biz misafirlerimizin sadece yemek yemelerini değil, yerken keyif almalarını sağlıyoruz."

TATMADAN SATMAM

Yirmi beş yıl boyunca önce komi daha sonra garson ve aşçı en nihayetinde de patron olarak yemek sektörünün her kademesinde çalışan Çataklı "Ben yıllarca bu işin mutfağında çalıştım. Şu anda da benim tatmadığım yemek müşteriye sunulamaz. Kimi müşterilerimiz otuz kırk kilometre mesafeden geliyor. En iyisini hak ettiklerine inanıyorum bu yüzden yemeği önce benim bir kontrol etmem öyle sofralarına koymam lazım" diyor. KADIKÖY'DEN GELİYORLAR

Restorantın Demirkapı'da bulunmasının ilk zamanlar dezavantaj olduğunu aktaran Çataklı "Ama yıllar geçtikçe müşterilerimiz yerin değil lezzetin, keyfin önemini anladı. Şimdi Beşiktaş, Kadıköy, Sarıyer'den Eyüp'e meşhur Kuru Fasülyemizi tatmaya geliyorlar. İstanbul'un en ünlü ailelerinden ve işadamlarından müşterilerimiz var." şeklinde konuştu. Çataklı, yaşadığı ilginç anılardan birini şöyle anlattı "Bir işadamımız Kayseri Valisi'ni seni çok iyi bir yere götüreceğim diyerek biraz da uzak mesafeden bizim restauranta getirdi. Vali ilk başta biraz burun kıvırdı sonra ise işadamı arkadaşımıza teşekkür etti. Ertesi hafta bir baktım Vali bey kendi konuklarıyla bizim restorantta"

FINDIK KABUĞUNDA IZGARA!

Ramazan ayı ile birlikte rezarvasyonların dolduğu Vezir Sofrası'nda on bir ayın sultanına özel fix menü ve Alacarte seçenekleri var. Çataklı 35 TL'lik Fix menünün fındık kabuğunda nefis ızgara çeşitleri ve tencere yemeklerinden oluştuğunu belirtirken "Biz de hiçbir yerde bulamayacağınız fındık kabuğunda Kuzu pirzola, Tavuk Biftek, mevsimine göre Lüfer ızgara çeşitleri var. Bunun dışında Laz böreği, Muhlama, Etli Karalahana çorbası ve tabi Kuru Fasülyemizden de tadabilirler" diyor.



12 yıl önce