|

Las Vegas hikaye düğün İstanbul'da şahane

'dugun.com' adlı sitenin verilerine göre, İstanbul dünyanın en çok düğün yapılan şehri oldu. 166 bin düğünle ABD'nin Las Vegas şehrini bile geride bırakan İstanbul dünyanın yeni gözdesi

00:00 - 24/12/2011 Cumartesi
Güncelleme: 23:24 - 23/12/2011 Cuma
Yeni Şafak
Las Vegas hikaye düğün İstanbul'da şahane
Las Vegas hikaye düğün İstanbul'da şahane

Gelin ve damat adaylarının bilgi portalı olan 'dugun.com' verilerine göre dünyanın en çok düğün gerçekleştirilen şehirlerin başında İstanbul geliyor. Araştırma Türkiye ile yurtdışı arasındaki benzerlikleri ve farklılıkları da gözler önüne serdi. 'Dugun.com' adlı sitenin elde ettiği araştırma sonuçlarına göre dünyanın en çok düğün yapılan şehri 166 bin düğünle İstanbul oldu. Onu 114 bin düğünle ABD'nin Las Vegas şehri izledi. Araştırma, ülkemizde yapılan düğünlerle ilgili ayrıntılı bilgilerin edinilmesini de sağladı. Sonuçlara göre Türkiye'de yılda yaklaşık 600 bin çift evleniyor. Ayrıca Türkiye'de evlenme yaşı ortalamasının kadınlarda 24, erkeklerde ise 27 olduğu da gözlendi. Bir düğüne ortalama 25 bin TL'nin harcandığı Türkiye'deki düğün pazarının hacminin ise 30 milyar TL tutarında olduğu ortaya çıktı.

ABD'DE YILDA 2.2 MİLYON KİŞİ EVLENİYOR

Araştırmaya göre ABD'de ise her yıl 2.2 milyon evlilik gerçekleşiyor. Sonuçlar son 20 yılda evlenme oranlarında yaklaşık yüzde 20 oranında bir düşüş olduğunu ortaya koyuyor. Bir düğünün ortalama maliyetinin 20-25 bin dolar arasında olduğu ABD'de, dolaylı harcamalarla birlikte 140 milyar dolar tutarında bir pazar hacmi olduğu görülüyor. ABD'de evlenen çiftlerin yarısı bir organizasyon firmasından destek alırken, en popüler düğün ayları haziran ve temmuz.

HARCANAN PARA ARTTI

Türkiye'de 2011 yılında evlenme oranlarında yaşanan gerilemeye rağmen gerçekleşen düğünler daha özel ve bütçesi yüksek organizasyonlar oldu. 2012 yılında da bu dinamiklerin aynı şekilde devam edeceği öngörülüyor. 2012 boyunca evlenme oranı azalma eğiliminde seyrederken yapılan harcamaların ve bunların yapıldığı kanalların çeşitliliğinin artacağını söylemek mümkün.



12 yıl önce