|

Lezzeti uzakta aramı

Grandma Nişantaşı, fırın kafe konseptiyle hizmet veren küçük ama bir o kadar sıcak bir mekan. Ekşi maya ekmeklere insanlar kolayca ulaşabilsin diye açılan mekan gün arasında atıştırmak ve lezzetli mi lezzetli tatlı yemek isteyenlerin uğrak yeri.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/01/2018 Pazar
Güncelleme: 05:55 - 14/01/2018 Pazar
Yeni Şafak
Adres: Adres: Teşvikiye, Ahmet Fetgari Sk. No:38 Şişli
Adres: Adres: Teşvikiye, Ahmet Fetgari Sk. No:38 Şişli

Nişantaşı'nda bulunan Grandma, küçük kutu gibi bir yer. İçeri adım atar atmaz sizi karşılayan sağlı sollu standlardaki tatlılar baş döndürüyor. Burası aslında bir fırın kafe. Sahibi Ceyda Köse, küçüklüğünde anneannesinin anlattığı ekmek yapma hikayeleriyle büyüyor. 2009’da hazırlanan ilk maya, sabırla planlanan bir yolculuğun başlangıcı oluyor. Köse, doğal ve kaliteli ekmek herkese ulaşmalı diyerek Teşvikiye’de ilk dükkanını açarak bu güzel yeri farklı lezzet arayanlara kazandırıyor. Bu serüveni başlatan anneanneyi unutmayarak da mekana Grandma ismini veriyor.


MAYAYI UZUN YILLARDIR BESLİYORLAR

Ekmekleri sadece un, su, tuz ve maya kullanarak anneanne yöntemleriyle üretilen Grandma'da kullanılan unlar, katkısız, doğal, taş değirmen ve organik un. Ekşi maya ekmeklerin mayası, uzun yıllardır besledikleri kendi doğal mayaları. Mekanda sadece ekmek yok. Farklı croissant çeşitleri, scone, bagel, çörek, kekler, ev yapımı reçeller, her hafta değişen farklı sebze yemekleri ve artisan kahve Grandma’da sunulan lezzetlerden sadece bazıları. Ürünlerde kesinlikle margarin kullanılmıyor. Bu dükkanda satılan bütün ürünler kendi imalathanelerinde üretiliyor.


Mekana geldiğinizde işletmeden sorumlu Halit Elüstün karşılıyor sizi. Tercih ettiğiniz her ürünün hikayesini isterseniz size sıkılmadan da anlatıyor. 3 yıldır Nişantaşı'nda hizmet veren bu şahane yerden Bebek ve Akmerkez'de de birer şube açılmış çok yakında. Bebek'teki dükkanın konseptinin kahve ağırlıklı olduğunu belirten Elüstün, "Oranın ismi Grandpa. Burası gibi fırın kafe konsepti yok. Etiler'deki yerimiz de Eylül ayında açıldı. Fırın olduğumuz için öğlenleri sıcak fırın yemekleri çıkıyor" diyor.

MEVSİME GÖRE ÜRÜN VAR

Grandma'nın kahvaltı menüsü oldukça geniş. Tost, sandviç, omlet, menemen ne ararsanız var. Tezgahta her gün taze fırınlanmış ve haşlanmış sebze ve bakliyatlardan oluşan doyurucu ve besleyici salatalar yer alıyor. Günün sıcak yemeği ve çorbası akşam yemeği için tercih edilebilir. Tüm bunların dışında mevsimsel olarak değişen ürünlerin olduğunu belirten Elüstün, "Mesela Ekim Kasım gibi balkabağı çıkıyor ve biz balkabaklı tart, kek, kiş yapıyoruz. Baharda çilekli ürünler yapıyoruz" şeklinde konuşuyor.

#Grandma Nişantaşı
#Lezzet
6 yıl önce