|

Lord Alex Lady Beren

Bir şirket sembolik olarak sattığı İskoçya''daki küçük bir toprak parçası karşılığında Lord ve Lady unvanı veriyor. Türkiye''den Alex De Souza ve Beren Saat dahil 5 bin kişi bu yolla unvan aldı.

Ankara
00:00 - 14/01/2013 Pazartesi
Güncelleme: 23:12 - 13/01/2013 Pazar
Yeni Şafak
Lord Alex Lady Beren
Lord Alex Lady Beren

İskoçya''nın Kincavel bölgesinde 1 metrekare toprak karşılığında lord ve lady sertifikası veriliyor. Türkiye''den de 2012''nin Mart ayından beri Alex De Souza ve Deniz Seki''nin de aralarında bulunuğu 5 binden fazla kişi bu yolla lord ve lady unvanı aldı. Şirketin kurucusu Fırat Kurtoğlu, yaptığı açıklamada, İngiltere''de bir şirketin İskoçya''nın Kivancel bölgesinde bir metrekare toprak karşılığında lord ve lady sertifikası verildiğini öğrendiğini anlatarak, bunun üzerine internet sitesi kurduğunu, İngiltere''nin köklü şirketlerinden biriyle anlaşarak şirketin Türkiye distribütörü olduğunu belirtti.

PARSELLEYİP SATIYORLAR

Kurtoğlu, şunları kaydetti: ''2012 Mart''tan beri 5 bin Türk yasal olarak lord ya da lady unvanı aldı. İskoçya kanunlarına göre tarihi Kincavel bölgesinde büyük veya küçük bir toprağı bulunan herkes, yasalar gereği lord veya lady ünvanı almaya hak kazanıyor. Buna dayanarak İskoçya''da 50 dönüm büyüklüğünde araziye sahip olan uluslararası bir İngiliz şirketi, bu araziyi birer metrekarelik 50 bin parsele ayırarak tüm dünyada satışa sunuyor. Satıştan sonra uluslararası sisteme kayıt yapılıyor, ardından da İskoçya''dan kendi adına yasal unvanının sertifikası gönderiliyor. Tabii arsasının tam konumu da yine kişiye özel bir haritada işaretli bir şekilde belirtiliyor.''

İskoçya devleti onayıyla

Türkiye''deki birçok ünlünün bu hediyeler için sıraya girdiğini anlatan Kurtoğlu, İskoçya''dan her ülkeye limitli sayılarda gönderilen bu sertifikalardan Türkiye''ye de ayda sadece 500 adet geldiğini bildirdi. Kurtoğlu, ''Ladyler arasında Deniz Seki de var. Eski Fenerbahçeli oyuncu Alex De Souza da 1 Ocak 2013 itibarıyla lord unvanına sahip olanlardan. Ayrıca Beren Saat, Kenan Doğulu, Tolga Karel siteden diğer alışveriş yapan ünlüler arasında'' dedi. Sertifikanın satış fiyatının 250 lira olduğuna dikkati çeken Kurtoğlu, işlemlerin ardından 3 gün içerisinde yasal sertifikanın sahiplerine ulaştığını söyledi. Kurtoğlu, Lady ve lord unvanlarının, Birleşik Krallık ülkeleri başta olmak üzere, tüm Avrupa Birliği üyesi ülkelerdeki vize başvurularında ayrıcalık sağladığına işaret etti.


11 yıl önce