|

Madiba''ya son veda

Güney Afrika''nın ilk siyahi devlet başkanı, kabile ismiyle ''Madiba'' Nelson Mandela, son yolculuğuna uğurlandı. Mandela, doğduğu köydeki aile mezarlığına defnedildi.

.
00:00 - 16/12/2013 Pazartesi
Güncelleme: 23:39 - 15/12/2013 Pazar
Yeni Şafak
Madiba''ya son veda
Madiba''ya son veda
HEM ÖZEL HEM RESMİ TÖREN

Güney Afrika eski Devlet Başkanı Nelson Mandela doğum yeri Kunu''da düzenlenen cenaze merasimiyle toprağa verildi. Törende ilk olarak ailesi ve yakınlarının katılımıyla geleneklere göre uğurlanan Mandela için daha sonra, çok sayıda yabancı liderin ve üst düzey yetkililerin de katıldığı resmi tören yapıldı.

UZLAŞMAYI BİZE O ÖĞRETTİ

Törende konuşan Mandela''nın torunu Ndaba, ''Dünya, onun sayesinde bakışlarını bize çevirdi ve siyahların maruz kaldığı ağır baskıyı gördü'' dedi. Ndaba, ''Dünya tahammülü, affediciliğin zaferini ve uzlaşmanın güzelliğini de yine Mandela''yla öğrendi. Nelson Mandela''nın öyküsü Afrika''nın öyküsüdür'' diye konuştu.

DEV EKRANLARDAN İZLENDİ

Kunu''ya hakim bir noktada, köye yaklaşık 1 kilometre mesafede kurulan dev ekrandan bazı vatandaşlar da töreni takip etti. Tören ayrıca ülke çapında muhtelif noktalardaki çok sayıda dev ekrandan da canlı izlendi. Mandela''nın gömüldüğü aile mezarlığında, daha önce hayatını kaybeden iki oğlu ile kızı da yatıyor.


10 yıl önce