|

Maio sokağı kabusu

Rio de Janeiro'nun tarihî Treze de Maio Sokağı'nda bulunan 3 bina büyük bir gürültüyle çöktü. Enkaz altından 3 kişinin cesedi çıkarıldı, 21 kişiden haber alınamıyor, 6 kişi ise tedavi altında. Belediye başkanı, yükseklikleri 20 kata kadar ulaşan oldukça eski binaların daha fazla dayanamadığını söyledi.

00:00 - 27/01/2012 Cuma
Güncelleme: 00:02 - 27/01/2012 Cuma
Yeni Şafak
Maio sokağı kabusu
Maio sokağı kabusu
ENKAZ ALTINDA 3 CESET

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki tarihi bir mahallede akşam saatlerinde 3 binanın çökmesi sonucu çok sayıda kişi enkaz altında kaldı. Olay yerine sevk edilen arama-kurtarma, ambulans ve itfaiye ekipleri, tarihi binalarıyla ünlü Treze de Maio Sokağı'nda yıkıntılar arasındaki 6 kişiyi kurtarırken, binada yaşadıkları belirtilen 21 kişiden hâlâ bir haber alınamıyor. Sivil Savunma Dairesi sözcüsü, adeta savaş alanına dönen mahallede yapılan arama kurtarma çalışmalarında 3 kişinin cesedinin bulunduğunu bildirdi.

GECEYARISI TARiHi ÇÖKÜŞ

Globo News televizyonuna konuşan Rio de Janeiro Belediye Başkanı Eduardo Paes, kent merkezindeki tarihi mahallede biri 20, biri 10 ve diğeri 3 ya da 4 katlı 3 binanın çöktüğünü söyledi. Önce 20 katlı binanın yıkıldığını, ardından yanındaki diğer iki binayı çökerttiğini duyuran Paes, oldukça eski olan evlerin "yapısal sorunlar" nedeniyle çökmüş olabileceğini de ifade etti. Görgü tanıklarının "Çöküş öncesi çok şiddetli bir patlama duyduk, ardından koyu bir duman tabakası ve korku" dediği bölgede arama-kurtarma ile enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor.

12 yıl önce