|

Mardin'de bir oryantalist: Marius Bauer

Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi Dilek Sabancı Sanat Galerisi'nde 'Mardin'de Bir Oryantalist: Marius Bauer' sergisi açıldı.

Yeni Şafak
00:00 - 19/05/2013 Pazar
Güncelleme: 14:10 - 18/05/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Mardin'de bir oryantalist: Marius Bauer
Mardin'de bir oryantalist: Marius Bauer

Oryantalizm akımının Hollanda'daki en önemli temsilcilerinden biri olan Bauer'in 100'ü aşkın yağlıboya, oymabaskı ve eskizlerini sergileyen Dilek Sabancı Sanat Galerisi, açıldığı 2009 yılından bu yana ilk kez uluslararası bir sergiye ev sahipliği yapıyor.

İLK SEYAHATİNİ 21 YAŞINDA YAPTI

Serginin açılışında bir konuşma yapan Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, 'Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi ve Dilek Sabancı Sanat Galerisi olarak 4. yılımızı doldururken, uluslararası bir sergiye ev sahipliği yapmanın gururunu taşıyoruz. 'Mardin'de Bir Oryantalist: Marius Bauer' başlıklı yeni sergimiz ile ilk kez, Avrupa resim sanatının büyük isimlerinden biri olan, Hollandalı ressam Marius Bauer'i ağırlıyoruz. Doğu'nun büyüsüne kapılan bütün sanatçılar gibi, Marius Bauer de bir gezgindi. Marius Bauer, Doğu'nun büyüsüyle karşılaşacağı ilk seyahatini 1888'de 21 yaşındayken gerçekleştirdi. Bauer'i unutmadığı topraklara eserleri ile geri getirmiş olmaktan büyük mutluluk duyduğumuz bu sergi, Doğu'nun en doğusunda, Batı'nın en yüksek standardında bir sergi oldu.Bu sergiyle Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi ve Dilek Sabancı Sanat Galerisi'ni uluslararası bir seviyeye taşıyoruz. Gelecekte de düzenleyeceğimiz sergilerimiz ve eğitim programlarımızla daha ilerilere taşıyacağımıza inanıyorum.' sözleriyle sergiyle ilgili görüşlerini dile getirdi.

11 yıl önce