|

'Medya sansasyon peşinde'

Türk Halk Müziği'nin güçlü seslerinden Orhan Hakalmaz, türkülerin halk nezdinde değer gördüğünü ama medyada hak ettiği değeri görmediğini söyleyerek "Medya sansasyon peşinde" dedi.

Yeni Şafak
10:30 - 30/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 07:32 - 30/04/2015 Perşembe
IHA
Eyüplüler, Orhan Hakalmaz’la Türküye Doydu
Eyüplüler, Orhan Hakalmaz’la Türküye Doydu

Türk Halk Müziğinin sevilen ismi Orhan Hakalmaz, anlatmak istediği bir şeyin yanlış anlaşılarak kendisinin suçlanmasına ve yalan söylenmesine çok kızdığını söyledi.



Orhan Hakalmaz, Medyahaber sitesine verdiği röportajda “Dramatik Tenorum” ifadesini kullanarak “Bizde yorum ve duygu çok önemlidir. Bir de türküleri doğru söylemek.” dedi.



Değişen teknolojinin müzik piyasasını da etkilediğini vurgulayan Hakalmaz, dijital ortamda satışların başlamasıyla birlikte bir zamanlar müzik piyasasıyla isimleri özdeşleşen albüm, CD, kapak, fotoğraf vb. gibi eşyaların zamanla nostaljik bir hal alacağını söyledi.



Hakalmaz, “Türküler ülkemizde hak ettiği değeri görüyor mu?” sorusuna şöyle cevap verdi: “Halk nezdinde kesinlikle evet ama medyada hayır. Medya sansasyon peşinde maalesef. Toplumu, gelecek nesilleri düşünüp yayın yapan çok az.”




#orhan hakalmaz
#Türkhalk müziği
#müzik
#sanat
9 yıl önce