|

Mehmed Bir Cihan Fatihi'ne şoke eden sözler: Bu ne rezilliktir?

Önceki gün ilk bölümüyle ekrana gelen 'Mehmed Bir Cihan Fatihi' dizisini yerden yere vuran Hıncal Uluç, "Benim insanım eroin, bonzai mi alıp oturuyorlar ekran başına? Bu ne rezilliktir" dedi.

Yeni Şafak
09:30 - 23/03/2018 Cuma
Güncelleme: 09:39 - 23/03/2018 Cuma
Yeni Şafak
Mehmed: Bir Cihan Fatihi dizisiin baş rolünde Kenan İmirzalıoğlu oynuyor.
Mehmed: Bir Cihan Fatihi dizisiin baş rolünde Kenan İmirzalıoğlu oynuyor.

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, Kenan İmirzalıoğlu'nun baş rolünü üstlendiği "Mehmed Bir Cihan Fatihi" dizisini yerden yere vurdu. Dizinin ritimsiz, eylemsiz ve ruhsuz olduğuna dikkat çeken Hıncal Uluç, "Benim insanım saatlerce evde oturup bu rezilliğe tahammül mü ediyor? Bağımlı mı bunlar? Eroin, bonzai mi alıp oturuyorlar ekran başına da, saatler boyu bu ritmsiz, temposuz, ruhsuz, hareketsiz, eylemsiz rezilliği izliyorlar?" ifadelerini kullandı.

Hıncal Uluç'un yazısındaki o kısım:

"Zaman her şeyden kıymetli' deyip, her türlü güvenlik önlemini kenara bırakarak fırlıyor Mehmed ama salonun bir ucundan, kapıya yarım saatte geliyor. Atına biniyor. Ok gibi fırlayan at, beş metreyi beş saatte geçiyor. Dizinin neredeyse yarısı hem de diyalogsuz, yavaş çekim. Yavaş çekim yürüyor, yavaş çekim gidiyor ve hiç konuşmuyorlar. Diyalog yok bütün ormanı yavaş çekim geçiyorlar ki, 10 dakikada bitecek minnacık senaryo, üç tam üç saate uzasın. Yönetmenin tek amacı var, uzatmak. Sakız ayni sakız. Ama çekersen ucunu dişinle ısırıp uzar. İğrenç değil mi? Dizi de öyle.

Bu ne rezilliktir yahu?

Benim insanım saatlerce evde oturup bu rezilliğe tahammül mü ediyor?

Bağımlı mı bunlar?. Eroin, bonzai mi alıp oturuyorlar ekran başına da, saatler boyu bu ritmsiz, temposuz, ruhsuz, hareketsiz, eylemsiz rezilliği izliyorlar?.

Bu ülkenin TV yazarları ne yapıyor yahu?
'Bu ne utançtır' diyen yok mu?
'İmdaaaat!' diyen yok mu?."


#Hıncal Uluç
#Mehmed Bir Cihan FAtihi
#Fatih Sultan Mehmet
#Kenan İmirzalıoğlu
#Dizi
6 yıl önce